Tilbake til hverdagen

– Det er lett å miste piffen når det kommer til matpakke-laging. Det er lite inspirerende å lage, og å spise, det samme på matpakka hver dag, sier Lise Finckenhagen. Hun er trygg på at løsningen, og oppskriftene under, vil falle i smak.

– Dette trikset funket hver gang for meg, og med denne varianten fikk jeg alltid tilbake en tom matboks.

Slik får du barna til å elske grønt i matpakka

Mange synes det er vanskelig å få i barna nok næringsrik mat. Men det trenger ikke være så komplisert.

Hverdagen er hektisk, og å lage en næringsrik lunsj som er enkel og ser fristende ut i matpakka er ikke alltid lett. Pitabrødene du finner i en av oppskriftene under, var en av Lise Finckenhagens go to-løsninger da hun laget matpakker til barna sine.

Hun forteller at hemmeligheten for å få i barna grønnsaker ofte ligger i presentasjonen.

– Ved å for eksempel dele pitabrødene i to, og dandere dem med fyllsiden opp, møter de en fristende lunsj når de åpner opp matboksen, sier hun.

Matpakkene du kan gjøre klar dagen før.

Disse raske og gode alternativene løser hverdagskabalen.

Mange kjenner seg igjen i den hektiske hverdagen. På toppen av det skal matpakken være klar til å legges i sekken hver dag.

Lise Finckenhagen har selv erfaring med hektiske morgener før barnehage og skole, og hennes beste tips er å gjøre klar matpakka dagen før.

– Denne pastasalaten tar faktisk bare noen minutter å lage. Jeg pleide å legge den klar i kjøleskapet dagen før, og putte den rett i sekken på morgenen, sier hun.

Hvorfor elsker Lise Finckenhagen PRIOR kylling?

Hvorfor elsker Lise Finckenhagen kylling?


I følge Lise finnes det knapt en råvare som er så allsidig som kylling. I en travel hverdag med to tenåringssønner er PRIOR-kyllingen ofte på middagsbordet, men Lise bruker PRIOR-kylling både til hverdag og fest. Barna freser kyllingfileter selv, som de tar med seg i matpakka. På mandager får de ofte med seg wraps som inneholder helgens tacorester. Eller de skjærer opp kyllingfileter og bruker i salat og pastasalat.

– Kylling er utrolig lettvint i hverdagen, men jeg bruker det også når vi samles rundt middagsbordet til et bedre måltid, sier Lise.

Da serverer hun gjerne smakfulle thaisupper med kylling og salater med chili, ingefær, hvitløk og lime. Smakssammensetninger hun beskriver som «bestevenner». Andre ganger får lårfiletene følge av fløte, estragon og et par hvitløksbåter i stekepanna.

– Har jeg kylling i kjøleskapet, vet jeg at det er kort vei til ordentlig god mat! smiler hun.