Pizza med kylling, tomat og ruccola

60 Middels 5 - 6 pers.

Pizza med kylling, tomat og ruccola

En enkel og rask kyllingpizza med masse smak. Denne retten tar kun 30 min å lage fra bunn og ferdig saus. Tips: lag heller et par ekstra pizzadeigbunner neste gang du skal ha hjemmelaget pizza. Bunnen tiner raskere om du fryser den ferdig utkjevlet.

1

Deig til 5-6 pizzaer

Rør gjæren ut i det kalde vannet. Tilsett mel, salt og sukker. Elt deigen lett sammen og tilsett olje. Elt deigen videre i 10-15 minutter til den blir myk, smidig og elastisk. La helst deigen få gå på høy hastighet i en kjøkkenmaskin den siste tiden. Del og rull deigen ut til 5-6 like store boller. Legg bollene over på et godt melet brett eller stekeplate. Dekk bollene med plastfolie og la dem helst få heve (kaldheve) i kjøleskapet natten over. For raskere heving kan du bruke 50 g gjær og la bollene heve i romtemperatur.

2

Tomatsaus til 5-6 pizzaer

Flå og grovhakk tomatene. Fres finhakket hvitløk i olivenoljen. Tilsett tomatene og la det koke til sausen tykner. Kjør sausen med en stavmikser. Tilsett oregano, fennikel og sukker. La sausen putre videre i 10 minutter. Smak til med salt og pepper, avkjøl.

Varm ovnen til 250 grader. Trykk, klem og dra deigbollene ut til tynne pizzabunner, det beste er å unngå å bruke kjevle.

3

Topping til 1 pizza

Stek kyllingbitene raskt over høy varme i en stekepanne med litt olje. Tilsett hvitløk og krydre med salt og pepper. Ha kyllingbitene over på en tallerken så lenge.

4

Smør sausen jevnt på pizzabunnen og dryss over osten. Legg på kyllingen, delte cherrytomater og halvparten av basilikumen. Stek pizzaen midt i ovnen i cirka 10 minutter, eller til pizzaen er fin og gyllen. Topp med resten av basilikumbladene og ruccolasalat.

Vel bekomme!