Oppskrift
Pizza med kylling, tomat og ruccola

Denne retten tar 30 min med ferdig bunn og ferdig saus.
60 min Middels 5 - 6 porsjoner
1
Deig til 5-6 pizzaer
Rør gjæren ut i det kalde vannet. Tilsett mel, salt og sukker. Elt deigen lett sammen og tilsett olje. Elt deigen videre i 10-15 minutter til den blir myk, smidig og elastisk. La helst deigen få gå på høy hastighet i en kjøkkenmaskin den siste tiden. Del og rull deigen ut til 5-6 like store boller. Legg bollene over på et godt melet brett eller stekeplate. Dekk bollene med plastfolie og la dem helst få heve (kaldheve) i kjøleskapet natten over. For raskere heving kan du bruke 50 g gjær og la bollene heve i romtemperatur.
2
Tomatsaus til 5-6 pizzaer
Flå og grovhakk tomatene. Fres finhakket hvitløk i olivenoljen. Tilsett tomatene og la det koke til sausen tykner. Kjør sausen med en stavmikser. Tilsett oregano, fennikel og sukker. La sausen putre videre i 10 minutter. Smak til med salt og pepper, avkjøl.
Varm ovnen til 250 grader. Trykk, klem og dra deigbollene ut til tynne pizzabunner, det beste er å unngå å bruke kjevle.
3
Topping til 1 pizza
Stek kyllingbitene raskt over høy varme i en stekepanne med litt olje. Tilsett hvitløk og krydre med salt og pepper. Ha kyllingbitene over på en tallerken så lenge.
4
Smør sausen jevnt på pizzabunnen og dryss over osten. Legg på kyllingen, delte cherrytomater og halvparten av basilikumen. Stek pizzaen midt i ovnen i cirka 10 minutter, eller til pizzaen er fin og gyllen. Topp med resten av basilikumbladene og ruccolasalat.
Vel bekomme!
Se flere oppskrifter

Grillpølser av kylling og kalkun med lun potetsalat, grillet paprika, mais og sylteagurk
Oppskrift
50 min Lett 4 porsjoner

Honning- og sitronglassert hel kylling
Oppskrift
90 min Middels 4 porsjoner

Kyllingsandwich med egg
Oppskrift
10 min Lett 1 porsjoner

Kyllinggryte med tomat og paprika
Oppskrift
40 min Lett 4 porsjoner