Oppskrift m/ tips

Kylling med tomatsalat og gresk potetsalat

Kylling med tomatsalat og poteter

Når du griller kylling er et tips å pensle den med rapsolje. Rapsolje tåler høy varme og gjør at kyllingen ikke setter seg fast i rillene på grillen.

50 min Lett 4 porsjoner

1

Begynn å grille kyllingen

Grill kyllingen til den er gjennomstekt (63 graders kjernetemperatur). La kyllingen hvile før du skjærer den i skiver.

2

Lag potetsalat med greske smaker

Gresk potetsalat

Riv agurken på rivjern. Ha den over på et kjøkkenpapir og press vannet ut av grønnsaken. Del sitronen i to og grill snittflatene.

Del potetene i fire biter. Kok dem møre i lettsaltet vann. Sil av vannet. Bland yoghurt, sukker, finhakket hvitløk, majones og revet agurk. Smak til med grillet sitron, salt og pepper.

Vend potetene i dressingen.

3

Lag tomatsalat

Del tomatene i to eller fire. Bland med skivet rødløk og basilikumblader.

Bland dijonsennep, sitronsaft og olivenolje. Smak til med salt og pepper. Hell over salaten rett før servering.