Slik steker du kyllingfilet i stekepanne

Noen synes det er vanskelig å unngå tørrstekt kyllingfilet da de er engstelige for å ikke steke den godt nok. Men ikke fortvil, bruk et steketermometer. Da får du perfekt kylling uansett størrelse - hver gang!

Slik gjør du:

 1. Krydre kyllingfileten med valgfritt krydder eller salt og pepper.
 2. Varm opp stekepannen til middels varme, og legg i kyllingfileten. Har kyllingfileten skinn, legger du skinnsiden ned.
 3. Stek fileten ca 2 minutter på hver side for å få en god stekeskorpe.
 4. Skru ned til lav varme og etterstek 4-6 minutter avhengig av størrelsen på fileten. Bruk gjerne steketermometer, kyllingfileten er ferdig når den er 68°C.


Slik steker du kyllingfilet i ovn

Enten du vil steke en stor kyllingfilet eller steke kylling til mange er det enkelt å steke kyllingfilet i ovnen:

 1. Krydre kyllingfileten etter ønske eller med salt og pepper.
 2. Brun kyllingfileten kjapt på begge sider i stekepannen til den har fått stekeskorpe.
 3. Stekes i ovn på 180°C i ca 15 minutter avhengig av størrelse. Bruker du steketermometer, tar du ut kyllingfileten når den når 68°C.
 4. La kyllingen hvile i 5 minutter og server.

Slik steker du rå kyllinglår

Tilberedning av rå kyllinglår gjøres på omtrent samme måte som kyllingfilet. Den store forskjellen er at kyllinglår ofte har skinn og bein i motsetning til filet som oftest er uten skinn og er benfri.

 1. Kyllinglår har skinn som blir ekstra sprøtt om du bruner det raskt på høy varme i stekepannen, for deretter å steke det ferdig i ovnen.
 2. Stek deretter kyllinglåret i ovnen på 180°C i ca 15-20 minutter, og bruk steketermometer.
 3. Ta ut kyllinglåret når det har en kjernetemperatur på 68°C. La kyllinglåret hvile i 5 minutter så kjøttsaften får satt seg i kjøttet.

Bruk steketermometer

Steketermometer er det beste redskapet for å sikre gjennomstekt, men ikke tørt kjøtt. Pass på at du ikke stikker steketermometeret så det treffer bein, da får du feil kjernetemperatur på kjøttet.