Å være PRIOR-ambassadør er noe Lise Finckehagen er stolt av. Ifølge henne finnes det knapt en råvare som er så allsidig som kylling.

– Kylling kan varieres på utrolig mange måter, og har en ren og mild smak. Det er dessuten en sunn og mager råvare som er rask å tilberede. Jeg har to tenåringssønner som trener mye, og som derfor trenger rikelig med proteiner. Kylling og egg er en viktig del av kosten deres, og vi spiser kylling minst to ganger i uka, sier hun.

Ett produkt, mange muligheter

PRIOR-kylling er mer enn brystfileter. Visste du for eksempel at du finner ferdige lårfileter med og uten skinn i ferskvarehyllene? Eller hva med å tilberede en hel, rå kylling til søndagsmiddagen? Fylle den med hvitløk, og krydre med gode smaker. Mulighetene er nærmest uendelige når du har Prior-kylling i kjøleskapet!

– Personlig er jeg svak for lårfileter, og særlig overlåret. De trenger litt mer tid enn kyllingbrystet, men er saftigere. Jeg er veldig glad i asiatisk mat, og her bruker jeg ofte lårkjøttet i alt fra supper, gryter og på grillen. Lårfiletene fra PRIOR får du både med og uten skinn, og mitt tips er å velge de med skinn, sier hun.

Hvorfor med skinn?

– Fordi jeg synes sprøstekt kyllingskinn smaker nydelig! Men også fordi skinnet inneholder fett som bevarer saftigheten.

Slik unngår Lise tørr kylling

Utfordringen med kyllingfilet er at den kan bli tørr. Det skjer ikke hjemme hos Lise, som gjerne deler sine kokketriks for å oppnå saftig kylling – hver gang.

– Min metode er å varme olje i panna, krydre filetene med salt og pepper, og så steke dem gode og brune. Når de har fått fin farge, senker jeg temperaturen, har i en klatt med smør og tilsetter hvitløk og urter. Den totale steketiden er mellom 10 - 12 minutter, avhengig av størrelsen på filetene. Til slutt er det viktig at kyllingfiletene får hvile etter steking. Hvis de har tegn til svak, rosa kjerne, så vil dette sette seg i hviletiden, sier hun.

Middagstips: enkel og sunn middag

Hjemme hos Lise brukes PRIOR-kylling både til hverdag og fest. Barna freser kyllingfileter selv, som de tar med seg i matpakka. På mandager får de ofte med seg wraps som inneholder helgens tacorester. Eller de skjærer opp kyllingfileter og bruker i salat og pastasalat.

– Kylling er utrolig lettvint i hverdagen, men jeg bruker det også når vi samles rundt middagsbordet til et bedre måltid, sier Lise.

Da serverer hun gjerne smakfulle thaisupper med kylling og salater med chili, ingefær, hvitløk og lime. Smakssammensetninger hun beskriver som «bestevenner». Andre ganger får lårfiletene følge av fløte, estragon og et par hvitløksbåter i stekepanna.

– Har jeg kylling i kjøleskapet, vet jeg at det er kort vei til ordentlig god mat! smiler hun.