Oppskrift m/ tips
Grillet kyllingfilet med byggrynsalat, grillet asparges, tomater og urter

50 min Lett 4 porsjoner
1
Slik gjør du
Start med å koke byggrynene inne på kjøkkenet. Ha byggryn og eplejuice i en kjele. Kok i ca 25 minutter til byggrynene er møre. Tilsett litt ekstra eplejuice hvis byggrynene koker tørre.
Dra kjelen av varmen og vend inn olivenolje. Avkjøl.
Vend inn tomater og urter i byggrynene.
Skrell aspargesen og kok dem i lettsaltet vann i 1 minutt. Avkjøl i rennende kaldt vann.
Pensle aspargesene med litt rapsolje og grill dem på direkte varme til de er gylne. Kutt aspargesen i grove biter og vend inn i byggrynsalaten. Smak til med salt og pepper.
2
Pensle kyllingfiletene med rapsolje og krydre med salt og pepper.
Grill kyllingfiletene på direkte varme til de er gylne på begge sider. Flytt filetene over på indirekte varme og la dem ligge til de har en kjerntemperatur på 63 grader. La kyllingfiletene hvile i fem minutter før de skjæres i fingertykke skiver.
3
Anrett byggrynsalaten på et fat og legg de ferdiggrillede kyllingfiletene oppå.
Tips!
Topp gjerne retten med friske urter før servering.
Del en sitron i to og grill dem med snittflaten med på direkte varme til de er gylne. Server sitronene ved siden av retten, og press over som saus.
Se flere grilloppskrifter

Grillet flatbird med spinatsalat med jordbær, chevre og sitronbakte poteter
Oppskrift m/ tips
60 min Middels 4 porsjoner

Braisert kylling overlår med ananas, chili, mango og agurk
Oppskrift
40 min Middels 4 porsjoner

Grillskiver av kalkun med bakt søtpotet og urtesmør
Oppskrift
50 min Lett 4 porsjoner

Grillpølser av kylling og kalkun med lun potetsalat, grillet paprika, mais og sylteagurk
Oppskrift
50 min Lett 4 porsjoner