Airfryer-tips

En airfryer – oversatt «luftfriterer» - er i realiteten en liten, kompakt varmluftsovn. Du kan steke, koke, bake og grille i den og i de fleste tilfeller langt raskere enn i en stekeovn. Spesielt mat som ellers friteres eller hvor man bruker mye olje eller smør ved tilberedning blir vesentlig sunnere i en airfryer. I tillegg til minimalt bruk av olje oppnår du allikevel en sprø, crispy overflate. Gå gjerne til innkjøp av en liten sprayflaske til oljen – det kan være enklere enn å pensle.

Det er forskjell på airfryerene du får kjøpt i butikken – både i størrelse og effekt.

Tipsene våre tar utgangspunkt i de med mest effekt når det gjelder steketid. Vi anbefaler derfor at du tester deg frem litt på din egen for å finne den perfekte tiden. Ta eventuelt ut kurven litt før anbefalt steketid for å sjekke.

Start alltid stekingen med å varme opp airfryeren. Velg temperaturen du skal steke på og 3-5 min avhengig av hvor høy temperatur du skal ha – trykk på «preheat» knappen.

Tilberedning med kylling, kalkun og egg i airfryer er enklere enn du tror og blir veldig saftig og godt! La deg inspirere av oppskriftene her.