Instruksjons oppskrift

Hvordan lage saftig kalkunfilet?

How to kalkun no025698

1

Dette trenger du for å lage saftig kalkunfilet

How to kalkun no025698

For å lage saftig kalkun trenger du:

  • En ildfast form
  • Steketermometer
  • Kalkunfilet
  • Urter
  • En appelsin
  • Olje
  • Salt og pepper
  • Smør

2

Begynn med å gni kalkunfileten med salt og pepper i en ildfast form

How to kalkun no025704

3

Hell over olje og legg to-tre klatter smør sammen

How to kalkun no025702

4

Press saften av to halve appelsiner over fileten sammen med urter. Sett ovnen på 125 grader. Stikk termometeret i kalkunen på den tykkeste delen av stykket.

How to kalkun no025697

Husk at temperaturen stiger et par grader mens kalkunen hviler, så du kan fint ta den ut et par grader før 68 grader.

5

La kalkunen hvile i 10 minutter

How to kalkun no025701

Husk at temperaturen stiger et par grader mens kalkunen hviler, så man kan fint ta den ut et par grader før 68 grader.

6

Skjær opp den saftige kalkunen du har laget i flotte biffer og server

How to kalkun no025706

Nam! Saftig kalkun fra Prior! Klar til servering. Vel bekomme!