Oppskrift

Slik steker du hel kalkun

Helstekt kalkun

120 + min Middels 6 porsjoner

1

Lag stuffing

Begynn med å surre løk og stangselleri og ha i kokt ris, tørket frukt, appelsin og brødterninger og rosmarin.

Tørk kalkunen med kjøkkenpapir og legg den i en ildfast form. Fyll kalkunen med stuffingen og bind kalkunen med hyssing på bakbena.

Krydre kalkunen med salt og pepper og pensle med smeltet smør.

2

Sett kalkunen i ovnen

Ha 4 desiliter vann i formen og plasser et steketermometer i den tykkeste delen av fuglen. Sett kalkunen nederst i ovnen på 165 °C i ca. 2 timer eller til termometeret viser 62 °C

Ta ut kalkunen og pensle den et par ganger med smeltet smør under steking!

Pakk fuglen inn i aluminiumsfolie i minst 10 minutter før servering.

3

Del opp kalkunen

Skjær først vekk lårene og del dem i leddet.

Skjær så løs brystfiletene i skråget og del dem opp i skiver.

Server gjerne med hjemmelaget potetstappe, rotgrønnsaker og en god sky!