Tilbehør: Søtpotetfrites og bearnaisesaus
30 Middels 4 pers.

Deilig tilbehør til kalkunen og annet lyst kjøtt. Prøv denne oppskriften med bearnaisesaus, søtpotetfrites og pannestekte grønnsaker.
1
Slik lager du søtpotetfrites:
Sett ovnen på 220 grader.
Skrell og del opp søtpoteten i staver.
Legg dem på en bakepapirkledt stekeplate.
Ha over litt olje, salt og pepper.
Stek i ovnen i ca. 25-30 min. Rør rundt litt underveis.
2
Slik lager du bearnaisesaus:
Finhakk sjalottløk.
Surr den myk i en gryte med litt smør.
Ha i eddik og estragon. Sett til sides.
Smelt smøret.
Ha løken i en bolle over et vannbad.
Knekk i 2 egg. Pisk sammen.
Hell nå i smøret i en tynn stråle samtidig som du pisker kraftig.
Husk lav temperatur da bearnaise aldri skal koke! Da vil den skille seg.
Har uhellet skjedd? Du kan redde sausen ved å blande en ekstra eggeplomme med kaldt vann og så piske inn den skilte sausen.
3
Slik lager du pannestekte grønnsaker:
Del opp, hvitløk, sopp og brokkolini i mindre biter.
Smelt litt smør i en panne og ha i ryggmedaljongen.
Stek grønnsakene i en stekepanne.
4
Slik serverer du:
Server nystekte søtpotetfries, bearnaisesaus og pannestekte grønnsaker med lyst kjøtt.
Vel bekomme hilsen PRIOR!