"Dette er mat som kan spises med fingrene, og som barna kan hjelpe til å lage. Med PRIOR-kylling blir familiens favorittretter alltid gode". Lise Finckenhagen har tryllet frem litt sunnere varianter av kosematen som hører helgen til.

– Hjemme hos meg spiser vi kylling minst to ganger i uka, og i helgen er vi svake for kylling tacos. Det tar ikke lang tid å lage, og hjemmelaget tacokrydder er mye enklere å lage enn de fleste tror, sier hun.

Barna elsker dessuten å få ansvaret for tilbehør som guacamole og salsa. Hvem vet, kanskje har du en guacamolemester i familien?

Hvorfor elsker Lise Finckenhagen kylling?


Ingenting blir feil med PRIOR-kylling

PRIOR-kylling er en mager og næringsrik råvare som fint kan erstatte det røde kjøttet i mange av våre favorittmåltider. Det er også en ren kjøttvare som er bra for helsen.

– Ingenting blir helt feil når man bruker PRIOR-kylling. Det hvite, milde kyllingkjøttet er enkelt å smaksette, og derfor brukes det over hele verden, sier den populære kokken.

Pizza og tacos er bare to eksempler på hvor allsidig PRIOR-kyllingen er. Ønsker man en fransk vri, anbefaler Lise en coq au vin i stedet for en baeuf bourguignon til søndagsmiddagen. Eller man kan ta kjøkkenveien til Thailand med en nydelig nuddelsuppe. Mulighetene er uendelige!

Slik får du saftig kyllingfilet

Følg Lises metode:

– Hel kyllingfilet er et fantastisk utgangspunkt. Kyllingbrystene er både møre og saftige, så lenge man ikke oversteker dem. Jeg synes det er kjempegodt å snitte dem, og fylle med kryddersmør, mozzarella, soltørket tomat og basilikum. Det blir slikke-seg-på-fingrene-godt, sier hun.

Fremgangsmåten for å fylle kyllingfiletene er såre enkel: Et snitt inn i den tykkeste delen av fileten. Der lager du en lomme som du fyller med de smakene du liker aller best. Stapp inn ost og urter. Steker du kyllingen slik, vil fyllet tyte litt ut, uten at det er noen krise. Surrer du stykkene inn i tynne skiver spekeskinke eller bacon, vil fyllet holdes på plass. Brun de fylte kyllingbrystene i stekepanne, og avslutt stekingen i ovnen på 180 grader, i cirka et kvarter.

Men hvordan unngår du at kyllingfiletene blir tørre?

– Det er viktig at kyllingfileter får hvile etter steking. Da vil den rosa kjernen sette seg, samtidig som du bevarer saftigheten i kjøttet, forklarer hun.

Hva slags kyllingfilet skal man velge? Skivet, strimlet eller oppkuttet kyllingfilet?

Noen ganger haster det med å få middagen på bordet. Da er PRIORs ferdigskårede kyllingfileter et godt alternativ. Du får dem i skiver, som strimler og i biter. Fordelen med disse variantene er at du slipper oppvask av kniver og fjøler, noe som sparer deg for tid og jobb på kjøkkenet. Skivet kyllingfilet er perfekt som en sunn hamburgervariant, som blir ferdig på 1, 2, 3: Stek kyllingskivene – de blir fort gjennomstekt, tilsett krydder og legg dem inn i et hamburgerbrød sammen med litt grønt. Strimlet kyllingfilet og kyllingfilet i biter egner seg godt til supper, gryter, pizza og taco. De blir raskt ferdig, sånn at du kan servere en sunn og hjemmelaget middag på rekordtid!

Trenger du inspirasjon til ukas fredagsmiddag eller helgekos? Ta en titt på våre oppskrifter

Endelig er helgen her og tid for unne seg en bedre middag. Prøv en av våre oppskrifter dersom du ønsker en enkel fredagsmiddag, noe barna liker, rask eller skikkelig kosemat.

Pizza

Hjemmelaget pizza er alltid godt og er en klassisk helgemiddag. Prøv kyllingpizza neste gang du skal lage pizza! Litt magrere men allikevel kjempegodt.