Tacopizza med kylling
25 min Middels 4 pers.
Hva med å prøve en ny vri på pizzaen med taco-inspirert kyllingpizza? Masse smak og laget på en litt grovere pizzabunn.
1
Slik gjør du
Bland det sammalte melet sammen med 1 dl hvetemel og salt i en bakebolle. Løs opp gjæren i lunkent vann. Hell gjærblandingen over i det tørre og tilsett oljen. Arbeid deigen godt sammen.
Tilsett resten av melet til passe konsistens på deigen (den skal være litt klissete) og elt deigen myk, smidig og elastisk, 5-10 minutter. Dekk til bollen og hev deigen til dobbel størrelse.
2
Til denne retten kan du bruke PRIOR kyllingfilet, ferdig strimlet kyllingfilet eller biter av kyllingfilet.
Dersom du bruker kyllingfilet, skjær den i jevne strimler eller biter. Bland kyllingen med tacokrydder og olje. La det «marinere» mens pizzadeigen hever.
3
Bak ut to runde pizzabunner. Hvis du ønsker kan du heller lage en stor i langpanne. Smør bunnene (eller bunnen) med et jevnt lag tacosaus og dryss over ost og mais. Fordel kyllingen og stek pizzaene ved 220 grader i cirka 15 minutter (langpannepizza trenger litt lenger tid, cirka 25 minutter.)
4
Slik lager du frisk tomat- og chili salsa
Skjær tomatene i små biter. Rens chilien for frø og finhakk chili og rødløk.
Bland alt sammen, og smak til med salt og en klype sukker.
Rør inn godt med hakket koriander.
5
Servering
Topp den ferdigstekte pizzaen med grovknust tortilla chips, strimlet salat, rømme og frisk tomatsalsa.