Oppskrift
Slik lager du kalkunen til høsttakkefesten

90 - 120 min Middels 4 - 6 porsjoner
1
Begynn med å tine kalkunen
Tin kalkunen i minst to døgn i kjøleskapet. Fjern posen med innmat hvis den ligger inne i fuglen.
2
Når kalkunen er tint
Legg kalkunen forsiktig i en langpanne eller på et stekebrett. Lag små lommer i skinnet, og fyll med hvitløk og smør. Eventuelt kan du blande sammen hvitløk og smør og legge under brystskinnet.
3
Eplestuffing
Finhakk brød og eple. Ha det i en bolle sammen med tranebær og 1 potte hakket persille. Ha over kremfløte, salt og pepper. Bland sammen og la væsken trekke inn i blandingen.
4
Knyt hyssing rundt beina på kalkunen og stram til. Pensle den med smør, salt og pepper. Stek fuglen i ovnen på 160 °C i 30 min. per kilo. Ha litt hvitvin eller eplejus i langpannen under stekingen. La kalkunen hvile i minst 20 min. før den serveres.
Se flere oppskrifter

Tilbehør: Bygotto og grønn salat
Oppskrift
40 min Middels 4 porsjoner

Kalkunrester med vintersalat og surdeigsbrød
Oppskrift
25 min Lett 4 porsjoner

Tilbehør: Varm asiatisk salat med bao-brød
Oppskrift
15 min Lett 4 porsjoner

Helstekt fylt kalkunfilet med bygotto og grønn salat
Oppskrift
60 min Middels 4 - 6 porsjoner