Oppskrift

Slik lager du kalkunen til høsttakkefesten

2018 10 25 Prior kKalkun til høsttakkefestalkun hosttakkefest jpeg no022021 JPEG

90 - 120 min Middels 4 - 6 porsjoner

1

Begynn med å tine kalkunen

Tin kalkunen i minst to døgn i kjøleskapet. Fjern posen med innmat hvis den ligger inne i fuglen.

2

Når kalkunen er tint

Legg kalkunen forsiktig i en langpanne eller på et stekebrett. Lag små lommer i skinnet, og fyll med hvitløk og smør. Eventuelt kan du blande sammen hvitløk og smør og legge under brystskinnet.

3

Eplestuffing

Finhakk brød og eple. Ha det i en bolle sammen med tranebær og 1 potte hakket persille. Ha over kremfløte, salt og pepper. Bland sammen og la væsken trekke inn i blandingen.

4

Knyt hyssing rundt beina på kalkunen og stram til. Pensle den med smør, salt og pepper. Stek fuglen i ovnen på 160 °C i 30 min. per kilo. Ha litt hvitvin eller eplejus i langpannen under stekingen. La kalkunen hvile i minst 20 min. før den serveres.