Oppskrift
Hel kalkun med tabbouleh, nanbrød og dipp

90 - 120 min Middels 4 - 6 porsjoner
1
Begynn med å tine kalkunen
Tin kalkunen i minst to døgn i kjøleskapet. Fjern posen med innmat hvis den ligger inne i fuglen.
2
Når kalkunen er tint
Tørk kalkunen med papir inn- og utvendig. Legg kalkunen forsiktig i en langpanne eller på stekebrett.
Bland sammen limesaft, limeskall, smør og revet hvitløk. Fordel smør blandingen under skinnet på kalkunen, ev lag små lommer og fyll de. Stek fuglen i ovnen på 160 °C i 30 min per kilo.
3
Tabbouleh
Kok bulguren etter anvisning på pakken. La den kjøles ned og ha i en stor bolle. Finhakk persille og løk og ha det oppi. Del agurken på langs og ta vekk frøene med en skje. Skjær opp i små terninger. Del tomater på midten. Åpne forsiktig granateplet og ta ut frøene. Tips: gjør det over vasken. Ha alt i bollen sammen med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.
4
Nanbrød
Bland sammen gjæren med vann og sukker, la det stå i ca 10 min. Ha i salt og mel og rør sammen. Deretter har du i smeltet smør og egg.
Kna deigen ca 10 min, eller bruk en kjøkken maskin. La deigen heve i ca 30 min.
Del opp deigen i 5-8 brød og kjevle det ut til tynne brød. Stek i stekepanne litt olje på høy varme ca 3 min på hver side.
5
Dipp med yoghurt agurk og mynte
Rasp agurken grovt ag la den rinne av sig i ett durkslag med litt salt. Bland sammen yoghurt, agurk og finhakket mynte. Smak til med pepper og sitronsaft. Ha over litt olivenolje på toppen.
Se flere oppskrifter

Hel julekylling med tilbehør
Oppskrift
90 min Middels 4 porsjoner

Tilbehør: Rødkål hasselnøttsmør og ovnsbakte småpoteter
Oppskrift
45 min Middels 4 porsjoner

Kalkun med ovnsbakt gresskar, honning og blåmuggost
Oppskrift
45 min Middels 4 porsjoner

Kalkun med rødkål og ovnsbakte småpoteter
Oppskrift
45 min Middels 4 - 5 porsjoner