Shakshuka med spinat og egg
40 Lett 4 pers.

Shakshouka er en rett med opprinnelse i det nordafrikanske og jødiske kjøkken, som tilberedes av posjerte egg i en saus av tomater, chiliskiver og løk. Retten er en nasjonalrett i Israel og spises aller mest til frokost.
1
Slik gjør du
Finhakk løk og hvitløk og fres mykt i en panne med olje, ca. 5 minutter. Tilsett krydder og fres videre i et par minutter.
2
Rør inn tomater og chili
Rør inn hakkede tomater, cherrytomater og hakket chili og kok i ca. 15 minutter.
3
Vend inn spinat
Vend inn mangold el. spinat, og rør til de faller sammen. Tilsett vann om sausen blir for tykk.
4
Tilsett egg i pannen
Knekk fire egg fordelt utover i pannen, lag ev noen groper først. Legg på lokk og la koke i ca. 5 minutter. Dryss over finstrimlet persille før servering.
Vel bekomme, hilsen PRIOR.