Noen velger bort eggeplommen, ofte fordi de har hørt eggeplommen både er energirik og inneholder mye mettet fett og kolesterol, som vi i lang tid har fått høre at er helsefarlig. Dette stemmer imidlertid ikke. Ett egg inneholder i snitt 82 kcal og består av rundt 10 prosent fett. Kun en tredjedel av fettet er mettet fett. Egg inneholder altså mest umettet fett. Eggeplommen er derimot kolesterolrik, men forskningen viser at kolesterolinnholdet i mat, har liten eller ingen betydning for kolesterolnivået i blodet, hos de fleste av oss.
Du kan lese mer rundt myten om egg og kolesterol her
I tillegg er det i plommen vi finner det meste av vitaminene og mineralene. Det er derfor plommen er eggets gull. Plommen er rik på vitamin D, vitamin B12, vitamin E, folat og selnen, samt at den inneholder betydelige mengder av jod, fosfor, riboflavin og vitamin A. Egg bidrar også med mindre mengder jern og flere andre næringsstoffer. Alle disse næringsstoffene har viktige oppgaver i kroppen, men noen av dem er det lettere å innta nok av, enn andre.