Shakshuka med pølse og egg
40 min Lett 4 pers.

Shakshouka er en rett med opprinnelse i det nord-Afrikanske kjøkken!
1
Slik gjør du
Hakk løk, hvitløk, chili, tomat og paprika. Del pølsene på langs, så i biter.
2
Stek ingredienser i pannen
Fres løk, hvitløk og pølsebiter i en stekepanne med litt olje i 2-3 minutter. Tilsett ferske og hermetiske tomater, paprikapulver og spisskummen og la det surre en stund på middels varme til alt er mykt, 15-20 minutter. Rør underveis så det ikke brenner seg.
3
Tilsett egg i pannen
Lag 4 groper i blandingen og knekk et egg i hvert av dem. Legg på lokk og la det hele stå på platen i 6-10 minutter, alt ettersom hvordan du ønsker eggene. Eventuelt sett pannen inn i stekeovnen på 225 °C og la stå til eggene er ferdig stekt.
Server med et dryss av persille.
Vel bekomme, hilsen PRIOR.