Tilbehør: Ovnsbakt gresskarsalat med honning og blåmuggost

45 Middels 4 pers.

Gresskar passer perfekt til kalkun eller annet lyst kjøtt. Prøv dette tilbehøret til Thanksgiving eller andre festmiddager med kalkun.

1

Slik gjør du

Skrell gresskaret med en kniv og fjern kjerner og det myke i midten. Del opp gresskaret i biter og ha dem i en ildfast form. Hell over litt olje. Stek i ovnen i ca. 30-45 min, avhengig av hvor store biter du har skåret. Smak til med salt og pepper.

2

Del opp sjalottløk i ringer. Varm oljen i en kasserolle og friter løken litt etter litt, til den er gyllen og sprø. Løft opp løken med en hullsleiv. Legg på kjøkkenpapir så fettet får renne av.

3

Stek grønnkålen i mindre biter i en panne med litt smør eller olje. Smak til med salt. Topp gresskaret med chili-flakes, honning og blåmuggost. Server med stekt grønnkål og topp med gresskarkjerner.