Kyllingpai

60 Middels 4 pers.

Slik lager du kyllingpai

Kyllingpai av kylling fra PRIOR er et deilig lunsj eller middagalternativ. Prøv denne varianten med ferdig salatkjøtt av kylling og friske tomater.

1

Begynn med paibunnnen

Smuldre sammen smør og mel. Tilsett vann og arbeid sammen til en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter. Trykk så ut deigen i en paiform og prikk med en gaffel. Stek paibunnen ved 200 °C i 10-12 minutter til den er litt gyllen.

2

Fyll

Legg ferdig grillet kylling i paibunnen. Del tomatene i to og legg dem på kyllingen. Dryss over basilikum. Pisk sammen egg, melk, sennep, salt og pepper. Hell eggeblandingen over i bunnen, og dryss over revet ost. Stek paien i ca 30 minutter til eggeblandingen er stiv. Paien serveres lun.

3

Server

Server med en blandet salat, og en god dressing.

Eggsporing

Spor ditt PRIOR-egg

Visste du at hvert enkelt PRIOR-egg kan spores? Med denne sporingsfunksjonen kan du finne ut hvilken bonde som har ansvar for hønene som har lagt nettopp ditt egg. Skriv inn koden du finner på egget (8 siffer) for å finne produsenten av dette egget.

Dette egget er produsert hos:

${result.title}
som holder til i ${result.county}.
Her er det ${result.numberOfHens} 🐓, som produserer ${result.eggsPrDay} 🥚 hver dag.

Du kan se mer her
${result.message}
Loading spinner Loading spinner