Slik steker du hel kylling
60 Middels 4 pers.

Å lage helstekt saftig kylling til middag er så godt og mye enklere enn du tror! Bli inspirert og prøv en av våre oppskrifter med helstekt kylling.
1
Begynn med å fylle kyllingen
Tørk kyllingen med kjøkkenpapir og legg den i en ildfast form.
Begynn med å fylle kyllingen med det du selv ønsker. Gjerne fyll med en blanding av løk, hvitløk, sitrusfrukter og urter. For eksempel epler, appelsiner, rødløk, timian eller rosmarin.
Du kan også legge urter, smør, hvitløk og tynne sitronskiver under skinnet på kyllingen. Bind så kyllingen med hyssing på bakbena når den er ferdig stuffet.
Krydre kyllingen med salt og pepper og pensle med smeltet smør.
2
Kyllingen i ovnen
Sett et steketermometer i den tykkeste delen av fuglen. Stek kyllingen nederst i ovnen på 175 °C varmluft til termometeret viser 68 °C
Ta ut kyllingen og pensle den et par ganger med smeltet smør under steking!
Pakk fuglen inn i aluminiumsfolie i minst 10 minutter før servering.
Vel bekomme!
Prøv en av disse oppskriftene

Honning- og sitronglassert hel kylling
90 Middels 4 pers.

Utbenet hel kylling med deilig fyll
80 Middels 4 pers.

Helstekt kylling med dijonsjy og ovnsbakte rotgrønnsaker
45 Middels 4 pers.

Hel kylling med salsa og nøttesalat
70 Middels 4 pers.

Appelsinmarinert hel kylling
70 Lett 4 pers.

Hel kylling med couscoussalat og tzatziki
70 Middels 4 pers.

Hel kylling med bakte rotgrønnsaker
70 Middels 4 pers.

Hel julekylling med tilbehør
90 Middels 4 pers.

Orientalsk julekylling
90 Middels 4 pers.