Oppskrift
Coq au vin

180 min Lett 4 porsjoner
1
Slik gjør du
Del kyllingen i ca. åtte serveringsstykker. Lag marinaden, og legg i kyllingstykkene.
Sett dem kjølig natten over, eller på kjøkkenbenken i et par timer.
Ta opp kyllingstykkene og tørk dem. Hell marinaden i en kjele.
2
Ha i tomatpuré og kok opp. Skjær sideflesket i små biter og stek det i en panne. Ha flesket over i kjelen og la fettet bli igjen i pannen. Dryss salt og pepper på kyllingstykkene og brun dem i pannen. Legg kyllingstykkene over i kjelen. Tilsett så mye buljong at kjøttet så vidt dekkes. La det trekke i 45 minutter eller til kjøttet er mørt.
3
Surr løk og sopp i en panne, og ha det over i kjelen. Jevn eventuelt sausen med sammenrørt smør og mel. Rør jevningen godt ut og la retten koke i fem minutter til. Smak til med salt og pepper.
Pynt med en liten kvist timian, og server med kokte poteter.