Helstekt kalkunbryst

55 Lett 4 pers.

Helstekt kalkunfilet med hvitvinsdampede neper

Slik lager du saftig og helstekt kalkunbryst.

1

Slik gjør du

Stek kalkunbrystet ved 160 grader i ca. 40 minutter til den når en kjernetemperatur på mellom 70 og 72 grader.

2

Hvitvinsdampede neper

Vask og skrell nepene. Riv dem i tynne strimler på en matprosessor eller et rivjern.

Ha nepene i formen med stekesjyen. Hell over vin.

Sett formen inn i stekeovnen og damp nepene i rundt 5 minutter.

3

Hvitvinsaus

Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel. Spe med hvitvin og buljong. Kok sausen i 3 minutter.

Vips sammen eggeplomme og fløte, og bland med litt av sausen. Hell blandingen tilbake i resten av sausen.

Varm opp til det tykner uten at det koker. Smak til med salt, pepper og presset sitron.