Tilbehør: Søtpotetfrites og bearnaisesaus

30 Middels 4 pers.

Sotpotetfrites til kalkun

Deilig tilbehør til kalkunen og annet lyst kjøtt. Prøv denne oppskriften med bearnaisesaus, søtpotetfrites og pannestekte grønnsaker.

1

Slik lager du søtpotetfrites:

Sett ovnen på 220 grader.

Skrell og del opp søtpoteten i staver.

Legg dem på en bakepapirkledt stekeplate.

Ha over litt olje, salt og pepper.

Stek i ovnen i ca. 25-30 min. Rør rundt litt underveis.

2

Slik lager du bearnaisesaus:

Finhakk sjalottløk.

Surr den myk i en gryte med litt smør.

Ha i eddik og estragon. Sett til sides.

Smelt smøret.

Ha løken i en bolle over et vannbad.

Knekk i 2 egg. Pisk sammen.

Hell nå i smøret i en tynn stråle samtidig som du pisker kraftig.

Husk lav temperatur da bearnaise aldri skal koke! Da vil den skille seg.

Har uhellet skjedd? Du kan redde sausen ved å blande en ekstra eggeplomme med kaldt vann og så piske inn den skilte sausen.

3

Slik lager du pannestekte grønnsaker:

Del opp, hvitløk, sopp og brokkolini i mindre biter.

Smelt litt smør i en panne og ha i ryggmedaljongen.

Stek grønnsakene i en stekepanne.

4

Slik serverer du:

Server nystekte søtpotetfries, bearnaisesaus og pannestekte grønnsaker med lyst kjøtt.

Vel bekomme hilsen PRIOR!

Eggsporing

Spor ditt PRIOR-egg

Visste du at hvert enkelt PRIOR-egg kan spores? Med denne sporingsfunksjonen kan du finne ut hvilken bonde som har ansvar for hønene som har lagt nettopp ditt egg. Skriv inn koden du finner på egget (8 siffer) for å finne produsenten av dette egget.

Dette egget er produsert hos:

${result.title}
som holder til i ${result.county}.
Her er det ${result.numberOfHens} 🐓, som produserer ${result.eggsPrDay} 🥚 hver dag.

Du kan se mer her
${result.message}
Loading spinner Loading spinner