Oppskrift

Kyllingfilet med grønnsaker, fetaostkrem og urteyoghurt

Kyllingfilet med sommergronnsaker fetaostkrem og urteyoghurt

40 Lett

1

Slik gjør du

Bland olivenolje med hakket hvitløksfedd, sitronzest og saft i en bolle så har du dette klar til pensling av grønnsaker og kylling.

Fyr opp grillen og ha noe godt i glasset mens du deler opp grønnsaker. Kutt nykål i båter, del småløk på langs, bruk hel vårløk og brekk av endene på aspargisen.

2

Fetaostkrem og urteyoghurt

Lag fetaostkrem og urteyoghurt – eller nøy deg med kun en av de. Fetaost vendes med crème fraiche til en grov krem også strør du over hakkede urter. Urteyoghurt lager du enkelt ved å kjøre alle ingredienser til en slett krem med stavmikser.

3

Grill kylling og grønnsaker

Legg kyllingfilet og grønnsaker på grillen og ha over litt salt og pepper. Pensle med sitronolje og vend til grønnsakene er møre og kyllingen gjennomstekt. Del en sitron og grill den også. Godt som ekstra sødme over retten til slutt. Husk å la kyllingen hvile litt så bevarer du saftigheten.

4

Server kyllingfilet og grønnsaker med de gode dressingene – det er alt du trenger. Ønsker man litt godt brød til er det lov :-)

Pynt gjerne fatet med spiselige blomster fra hagen! Løvetann blir plutselig vakkert!

Produkter i denne oppskriften

Ingredienser

Du trenger
Kyllingfilet 4 stk
Hvitløksfedd 3 stk
Sitron (saft og revet skall) 1 stk
Sitron 1 stk
Olivenolje 1 dl
Kål 1 stka
Asparges 1 bunt
Fetaostkrem
Fetaost 1 blokk
Crème fraîche 0,5 boks
Hakkede urter (f.eks. timian, persille og oregano) 1 neve
Urteyoghurt
Yoghurt naturell 3 dl
Lime (saft og revet skall) 1 stk
Basilikum 1 stk
Hakket gressløk 1 stkblad
Bladpersille 1 stk
Hvitløksfedd 2 fedd

Allergener

  • Melkeprotein inkl laktose
  • Melk