Oppskrift m/ tips

Grillet flatbird med spinatsalat med jordbær, chevre og sitronbakte poteter

Grillet flatbird

60 min Middels 4 porsjoner

1

Slik gjør du

Begynn med å kjøre sammen urter, rapsolje og 2 ss sitronsaft med en stavmikser til en grønn urteolje.

Pensle flatbirden med litt av urteoljen. La den gjerne ligge i aluminiumsformen den kommer i, så kan du bruke kraften som blir igjen i formen som saus.

Krydre med litt salt og pepper.

Sett aluminiumsformen på indirekte varme på grillen. La den stå til kyllingen har en kjernetemperatur på 65 grader.

2

Tilbehør

Legg potetene på et stort ark aluminiumsfolie. Ha på 4 ss olivenolje, salt og pepper. Vend godt så du har olje på alle potetene. Legg sitronskivene oppå potetene og pakk sammen til en pakke. Legg potetene på indirekte varme på grillen og la ligge til potetene er møre. Dette tar ca 30-40 minutter.

3

Ha babyspinat og jordbær i en bolle. Vend inn 4 ss olivenolje, 2 ss sitronsaft, litt salt og pepper.

Når kyllingen er ferdig grillet lar du den hvile i 10-15 minutter før servering.

Vel bekomme!