Oppskrift

Helstekt kalkunbryst

Helstekt kalkunfilet med hvitvinsdampede neper

20 min Lett

1

Slik gjør du

Stek kalkunbrystet ved 160 grader i ca. 40 minutter til den når en kjernetemperatur på mellom 70 og 72 grader.

2

Hvitvinsdampede neper

Vask og skrell nepene. Riv dem i tynne strimler på en matprosessor eller et rivjern.

Ha nepene i formen med stekesjyen. Hell over vin.

Sett formen inn i stekeovnen og damp nepene i rundt 5 minutter.

3

Hvitvinsaus

Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel. Spe med hvitvin og buljong. Kok sausen i 3 minutter.

Vips sammen eggeplomme og fløte, og bland med litt av sausen. Hell blandingen tilbake i resten av sausen.

Varm opp til det tykner uten at det koker. Smak til med salt, pepper og presset sitron.

Ingredienser

Du trenger
Smør 2 ss
Salt & Pepper
Kalkunbryst 500 g
Hvitvinsdampede neper
Neper 2 stk
Hvitvin 1 dl
Sjy
Hvitvinsaus
Smør 20 g
Hvetemel 20 g
Hvitvin 3 dl
Hønsebuljong 1 dl
Kremfløte 1 dl
Eggeplomme 1 stk
Sitron (saften) 0,25 stk

Allergener

  • Melkeprotein inkl laktose
  • Gluten
  • Egg