Helstekt kalkunbryst
55 Lett 4 pers.

Slik lager du saftig og helstekt kalkunbryst.
1
Slik gjør du
Stek kalkunbrystet ved 160 grader i ca. 40 minutter til den når en kjernetemperatur på mellom 70 og 72 grader.
2
Hvitvinsdampede neper
Vask og skrell nepene. Riv dem i tynne strimler på en matprosessor eller et rivjern.
Ha nepene i formen med stekesjyen. Hell over vin.
Sett formen inn i stekeovnen og damp nepene i rundt 5 minutter.
3
Hvitvinsaus
Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel. Spe med hvitvin og buljong. Kok sausen i 3 minutter.
Vips sammen eggeplomme og fløte, og bland med litt av sausen. Hell blandingen tilbake i resten av sausen.
Varm opp til det tykner uten at det koker. Smak til med salt, pepper og presset sitron.