Helstekt kalkunbryst

55 Middels 4 pers.

Helstekt kalkunfilet med hvitvinsdampede neper

Slik lager du saftig og helstekt kalkunbryst. Følg denne fremgangsmåten for å ovnsteke kalkunbryst. Server med steke grønnsaker og en frisk hvitvinssaus.

TIPS! Hvor mye kalkunfilet trenger jeg per porsjon/person? Vi gir deg svaret: Beregn ca 200g pr. porsjon/person.

1

Slik gjør du

Stek kalkunbrystet ved 160 grader i ca. 40 minutter til den når en kjernetemperatur på mellom 70 og 72 grader.

TIPS! Bruk alltid steketermometer til helstekt kalkunbryst. Stikk termometeret i den tykkeste delen av stykket på kalkunfileten. Husk at temperaturen stiger et par grader mens kalkunen hviler, så du kan fint ta den ut et par grader før 70 - 72 grader.

2

Hvitvinsaus

Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel. Spe med hvitvin og buljong. Kok sausen i 3 minutter.

Vips sammen eggeplomme og fløte, og bland med litt av sausen. Hell blandingen tilbake i resten av sausen.

Varm opp til det tykner uten at det koker. Smak til med salt, pepper og presset sitron.

3

Servering

Server med ønsket grønnsaker og fløtegratinerte poteter eller pasta, ris eller potetmos smaker godt til.