Deviled dragon eggs (Kinesiske te-egg)

120 Lett 4 pers.

Deviled dragon eggs er hardkokte Kinesiske te-egg som passer perfekt som en forret eller sammen med ris og andre retter.

1

Slik gjør du

Kok eggene i 5 minutter. Kjøl ned eggene i kaldt vann (ha en bolle med isvann klart på siden).

2

Ta ut eggene og slå eggene forsiktig på alle sider med en spiseskje, slik at skallet sprekker. Legg alle ingrediensene i kjelen, tilpass med kajennepepper etter hvor sterke du ønsker at eggene skal være

3

Ha i vann og kok opp på medium varme. La eggene koke i 20 minutter. Skru av varmen og la eggene ligge i kraften i 20 minutter. La eggene småkoke på lav varme i ca en time. Skru av varmen og la eggene kjøle seg ned i kjelen. Gjerne i en time om du har tid.

4

Når eggene kjøles ned vil de nemlig trekke til seg all den gode kraften. Del eggene i to, ta ut plommen, bland plommen sammen med ønsket dressing og fyll eggene med dressingen. Serveringstips: Du kan også spise eggene for seg selv, eller bruke de sammen med ris og andre retter!