Eggets kolesterol er ubetydelig for blodets kolesterolinnhold

Ja, eggeplommen inneholder kolesterol, men dette betyr lite, om noe, for blodets kolesterolinnhold. Det er helt andre matvarer, de med høyt innhold av mettede fettsyrer, som øker kolesterolet i blodet, slik at det kan bli en helserisiko. Det er nok verdens største myte om mat - at egg er farlig for kolesterolet. Kos deg med egg! EGG-ER-NÆRING!

Hyperkolesterolemi er unntaket

Dersom man har hyperkolesterolemi må man begrense inntaket av egg, men de som har dette har arvelig svært høyt kolesterolnivå og må derfor være forsiktig med alt fett.

Egg bør absolutt være en viktig del av kostholdet på grunn av alle de viktige næringsstoffene det gir oss. Det finnes ikke noen øvre grenser for hvor mange egg man bør spise. Det mener det britiske matttilsynet (Food Standard Agency).

Kolesterol i maten har lite å si for kolesterolinnholdet i blodet

Om lag 1/3 av kolesterolen i kostholdet kommer fra egg. Men,- kolesterol i maten har altså lite å si for kolesterolinnholdet i blodet. Bare de som har svært forøyet kolesterol i blodet bør også begrense eggforbruket. Ellers må alle, spesielt eldre og syke, få kose seg med et egg til frokost når de har lyst på det. Dessuten er egget symbolet på et måltid. Mens du koker egg, dekker du også på bordet og forbereder et måltid. Og måltidet er vel verd å ta vare på!