Sitronmuffins med valmuefrø, lemoncurd og marengs

35 min Lett 12 stk pers.

Sitronmuffins med valmuefro lemoncurd og marengs

Luftige sitronmuffins med både søt og syrlig smak med marengs og lemoncurd!

1

Slik gjør du

Sett ovnen på 180 °C og kle en muffinspanne med muffinsformer.

2

Ha mel, bakepulver, sukker, finrevet sitronskall, sitronsaft og valmuefrø i en bakebolle. Tilsett egg, lettrømme og smeltet smør og visp til en klumpfri røre.

3

Fordel røren i muffinsformene, fyll til 2/3 fulle, og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.

4

Skjær et hull i toppen på muffinsen og hul ut med en skje slik at du får plass til fyll, men la det være igjen en kake-kant rundt hele og i bunnen. Fyll med lemoncurd.

5

Pisk eggehvitene til nesten stiv. Spe inn sukker og Maizena og pisk videre til helt stiv og blank. Ha over i en sprøytepose og dekk toppen på muffinsen med marengs. Bruk en brenner og svi marengsen før servering.