Berlinerkranser

60 Middels 40 pers.

Berlinerkranser

Søte, små og sprø julekaker. En klassiker til julen dyppet i perlesukker. Denne oppskriften på berlinerkranser rekker til ca. 40 stk og tar ca. 1 time å lage.

1

Slik gjør du

Gni de kokte eggeplommene gjennom en sikt og over i en bakebolle. Tilsett rå eggeplommer og sukker, og visp det til tykk eggedosis

2

Lag deigen

Smuldre smøret i melet og bland det sammen med eggedosisen til en jevn deig (deigen skal være godt blandet, men unngå å jobbe for mye med den).

Virker deigen veldig klissete (løs) kan det tilsettes litt mere mel.

3

Lag kransene

Ta litt og litt av deigen og rull forsiktig ut lillefingertykke pølser (deigen kan være litt porøs å jobbe med). Del pølsene i cirka 12 cm lange pølser biter. Kle et brett med bakepapir.

Legg lengdene sammen som små kranser på bakebrettet og klem forsiktig endene over hverandre.

4

Pensle kakene og stek i ovnen

Pensle kakene med lettvispet eggehvite og dryss over perlesukker.

Stek kakene midt i ovnen ved 180 grader i 10-12 minutter. Avkjøl på rist. Oppbevar kakene i en lufttett kakeboks.

Eggsporing

Spor ditt PRIOR-egg

Visste du at hvert enkelt PRIOR-egg kan spores? Med denne sporingsfunksjonen kan du finne ut hvilken bonde som har ansvar for hønene som har lagt nettopp ditt egg. Skriv inn koden du finner på egget (8 siffer) for å finne produsenten av dette egget.

Dette egget er produsert hos:

${result.title}
som holder til i ${result.county}.
Her er det ${result.numberOfHens} 🐓, som produserer ${result.eggsPrDay} 🥚 hver dag.

Du kan se mer her
${result.message}
Loading spinner Loading spinner