Berlinerkranser
60 min Middels 40 pers.

Denne oppskriften på berlinerkranser rekker til ca. 40 stk og tar ca. 1 time å lage
1
Slik gjør du
Gni de kokte eggeplommene gjennom en sikt og over i en bakebolle. Tilsett rå eggeplommer og sukker, og visp det til tykk eggedosis
2
Lag deigen
Smuldre smøret i melet og bland det sammen med eggedosisen til en jevn deig (deigen skal være godt blandet, men unngå å jobbe for mye med den).
Virker deigen veldig klissete (løs) kan det tilsettes litt mere mel.
3
Lag kransene
Ta litt og litt av deigen og rull forsiktig ut lillefingertykke pølser (deigen kan være litt porøs å jobbe med). Del pølsene i cirka 12 cm lange pølser biter. Kle et brett med bakepapir.
Legg lengdene sammen som små kranser på bakebrettet og klem forsiktig endene over hverandre.
4
Pensle kakene og stek i ovnen
Pensle kakene med lettvispet eggehvite og dryss over perlesukker.
Stek kakene midt i ovnen ved 180 grader i 10-12 minutter. Avkjøl på rist. Oppbevar kakene i en lufttett kakeboks.