Kransekakestenger

60 Middels 20 pers.

Kransekakestenger

Denne oppskriften på kransekakestenger er perfekt til julen og er manges favoritt julekake. La deg inspirere av denne

1

Slik gjør du

Skåld halvparten av mandlene (hvis ønskelig) ved å ha dem i kokende vann i et par tre minutter til skallet løsner. Hell av vannet og klem mandlene ut av skallet. La mandlene tørke på et kjøkkenklede til de er helt tørre – helst over natten.

2

Mal mandlene (med og uten skall) to ganger i en mandelkvern, eller bruk en hurtigmikser. Bland melisen sammen med mandlene.

Rør/kna inn eggehvitene til du får en fast og smidig deig (Dette skal helst gjøres i en stålbolle eller kjele over vannbad til deigen blir gjennomvarm.) Virker den for tørr kan du tilsette litt mer eggehvite, virker den for bløt kan du kna inn litt mer melis.

Pakk kransekakedeigen godt inn i plastfilm - og la den hvile på kjøkkenbenken over natten.

3

Varm ovnen til 200 grader. Trill deigen ut til fingertykke pølser. Del pølsene til ønsket lengde, cirka 10 cm lange. Legg stengene over på stekebrett kledd med bakepapir. Stek kransekakestengene midt i ovnen i cirka 10 minutter. Avkjøl.

Pynt kransekakestengene med smeltet sjokolade og/eller melisglasur, hakkede nøtter eller kakestrøssel.

Tips! Deigen kan dobles. Kransekakestengene er fine å fryse.

Eggsporing

Finn ditt PRIOR-egg

Visste du at hvert enkelt PRIOR-egg kan spores? Med denne sporingsfunksjonen kan du finne ut hvilken bonde som har ansvar for hønene som har lagt nettopp ditt egg. Skriv inn koden du finner på egget (8 siffer) for å finne produsenten av dette egget.

Dette egget er produsert hos:

${result.title}
som holder til i ${result.county}.
Her er det ${result.numberOfHens} 🐓, som produserer ${result.eggsPrDay} 🥚 hver dag.

Du kan se mer her
${result.message}
Loading spinner Loading spinner