Helstekt kalkunfilet med ovnsbakt gresskar, honning og blåmuggost
45 Middels 4 pers.

Hvilket tilbehør bør du servere til kalkun? Gresskar smaker perfekt til kalkun. Vi lærer deg hvordan du ovnsbaker gresskar! Det smaker perfekt med kalkun og hva med å prøve denne retten til Thanksgiving? Denne retten toppes også med blåmuggost, fritert sjalottløk og sprø grønnkål som smaker fantastisk sammen med en saftig kalkunfilet.
1
Slik gjør du
Stek kjøttet som anvist på pakken.
2
Slik lager du ovnsbakt gresskar
Skrell gresskaret med en kniv og fjern kjerner og det myke i midten. Del opp gresskaret i biter og ha dem i en ildfast form. Hell over litt olje. Stek i ovnen i ca. 30-45 min, avhengig av hvor store biter du har skåret. Smak til med salt og pepper.
3
Slik steker du sjalottløk
Del opp sjalottløk i ringer. Varm oljen i en kasserolle og friter løken litt etter litt, til den er gyllen og sprø. Løft opp løken med en hullsleiv. Legg på kjøkkenpapir så fettet får renne av.
4
Slik steker du grønnkål
Stek grønnkålen i mindre biter i en panne med litt smør eller olje. Smak til med salt.
5
Servering
La kalkunen hvile i 10 min før servering. Skjær den opp i skiver.
Topp gresskaret med chili-flakes, honning og blåmuggost. Server med stekt grønnkål og topp med gresskarkjerner.