Helstekt kalkunfilet med sitrussalat og urter og tranebær smørkuler
120 Middels 4-5 pers.

Helstekt kalkunfilet blir alltid saftig og godt. Vi lærer deg fremgangsmåten for å steke kalkunfilet så du får et garantert saftig resultat. Men hvilket tilbehør bør du servere til kalkun? Sitrussalat passer perfekt til kalkun. Prøv denne fargerike middagsretten med masse smak! Retten lages med marinert kalkunfilet med en frisk sitrussalat, søt honning og balsamicodressing og smørkuler med urter og tranebær.
TIPS! Hvor mye kalkunfilet trenger jeg per porsjon/person? Vi gir deg svaret: Beregn ca 200g pr. porsjon/person.
1
Slik gjør du
Start med forberedelser av kalkunfilet
Aldri stekt kalkunfilet før og ønsker å se bildeserie for fremgangsmåten steg for steg? Klikk deg inn på denne oppskriften for å se hvordan du helsteker kalkunfilet
Eller følg disse enkle stegene
Brun kalkunfileten i stekepanne med smør slik at den blir gylden på alle sider.
Stek fileten ved 125grader i ca 2 timer til kjernetemperatur 68grader.
TIPS! Bruk alltid steketermometer til helstekt kalkunfilet. Stikk termometeret i den tykkeste delen av stykket på kalkunfileten. Husk at temperaturen stiger et par grader mens kalkunen hviler, så du kan fint ta den ut et par grader før 66 grader.

2
Slik lager du sitrussalat
Finsnitt kålen. Ha den i en bolle sammen med eddik og olje.
Skrell appelsin, klementin og grapefrukt og skjær de i tykke skiver. Bland sammen med rødkålen på et stort fat.
Topp med granateple, panneristede hasselnøtter, burrata ost og urter.
3
Slik lager du honning og balsamicodressing
Bland sammen honning, revet hvitløk, stjerneanis og søt balsamico i en skål.
Hell den søte honning-balsamicodressingen over salaten
4
Slik lager du urter og tranebær smørkuler

Del smør i biter og ha det i en bolle sammen med lirt salt. Hakk urter og strø over smøret. Kna det godet sammen med fingrene og form kuler.
Hakk tranebær og vend kulene i det.
5
Servering
Fileten bør hvile før du skjærer i den, helst 20 minutter for best resultat.
Skjær fileten opp i skiver og server med salaten, honning og balsamicodressing.
Server med surdeigsbrød og smørkuler.
Se flere oppskrifter

Helstekt kalkunfilet med polentakrem, pannestekte pærer og urteolje
120 Middels 4-5 pers.

Kalkunfilet med potet- og sellerimos og karamellisert rosenkål
55 Lett 3-4 pers.

Tilbehør: Rødkål hasselnøttsmør og ovnsbakte småpoteter
45 Middels 4 pers.

Kalkunfilet med ovnsbakt gresskar, honning og blåmuggost
45 Lett 4 pers.