Julepølse med ovnsbakte rotgrønnsaker
45 Middels 4 pers.
![](https://www.prior.no/assets/images/Julepolser-no028304.jpg)
Julepølse av kylling og kalkun med ovnsbakte rotgrønnsaker, spinat og appelsinrømme på siden. Saftig og godt med smaken av jul!
1
Slik gjør du
Del opp poteter og rotgrønnsaker i biter. Ha dem i en ildfast form og ha over litt olje, en halv hvitløk, salt og pepper. Stek i ovnen på 180 grader i ca. 30 min.
Når grønnsakene er klare, vender du i spinat og vårløk.
2
Stek julepølsene
Stek pølsen på middels temperatur i en stekepanne sammen med smør, 3 fedd hvitløk og friske urter.
Stek i ca. 5 min. på hver side. Du kan også ettersteke pølsen litt i ovnen.
Mot slutten av steketiden har du i rosiner.
3
Lag appelsinrømme
Bland sammen rømme, appelsinsaft, raspet appelsinskall, salt og pepper til en dressing.
Server denne til de varme grønnsakene og nystekt julepølse.
Se flere oppskrifter
![Medisterkaker med juletilbehør](https://www.prior.no/assets/images/_mediumArticle/PRIOR-Hvit-jul-medisterkaker-no028302.jpg)
Medisterkaker med juletilbehør
30 Middels 4 pers.
![Slik lager du helstekt marinert kalkunfilet](https://www.prior.no/assets/images/_mediumArticle/kalkun.sitrus.bredde.ny.jpg)
Helstekt kalkunfilet med sitrussalat og urter og tranebær smørkuler
120 Middels 4-5 pers.
![Slik lager du helstekt kalkunfilet](https://www.prior.no/assets/images/_mediumArticle/kalkun.pære.polenta.bredde.jpg)
Helstekt kalkunfilet med polentakrem, pannestekte pærer og urteolje
120 Middels 4-5 pers.
![Slik lager du kalkunfilet med rosenkål og potetmos](https://www.prior.no/assets/images/_mediumArticle/kalkun.rosenkål.bredde.jpg)
Kalkunfilet med potet- og sellerimos og karamellisert rosenkål
55 Lett 3-4 pers.