Julepølse med ovnsbakte rotgrønnsaker
45 Middels 4 pers.

Julepølse av kylling og kalkun med ovnsbakte rotgrønnsaker, spinat og appelsinrømme på siden. Saftig og godt med smaken av jul!
1
Slik gjør du
Del opp poteter og rotgrønnsaker i biter. Ha dem i en ildfast form og ha over litt olje, en halv hvitløk, salt og pepper. Stek i ovnen på 180 grader i ca. 30 min.
Når grønnsakene er klare, vender du i spinat og vårløk.
2
Stek julepølsene
Stek pølsen på middels temperatur i en stekepanne sammen med smør, 3 fedd hvitløk og friske urter.
Stek i ca. 5 min. på hver side. Du kan også ettersteke pølsen litt i ovnen.
Mot slutten av steketiden har du i rosiner.
3
Lag appelsinrømme
Bland sammen rømme, appelsinsaft, raspet appelsinskall, salt og pepper til en dressing.
Server denne til de varme grønnsakene og nystekt julepølse.
Se flere oppskrifter

Medisterkaker med juletilbehør
30 Middels 4 pers.

Helstekt kalkunfilet med sitrussalat og urter og tranebær smørkuler
120 Middels 4-5 pers.

Helstekt kalkunfilet med polentakrem, pannestekte pærer og urteolje
120 Middels 4-5 pers.

Kalkunfilet med potet- og sellerimos og karamellisert rosenkål
55 Lett 3-4 pers.