Julepølse med ovnsbakte rotgrønnsaker

45 Middels 4 pers.

Julepølse av kylling og kalkun med ovnsbakte rotgrønnsaker, spinat og appelsinrømme på siden. Saftig og godt med smaken av jul!

1

Slik gjør du

Del opp poteter og rotgrønnsaker i biter. Ha dem i en ildfast form og ha over litt olje, en halv hvitløk, salt og pepper. Stek i ovnen på 180 grader i ca. 30 min.

Når grønnsakene er klare, vender du i spinat og vårløk.

2

Stek julepølsene

Stek pølsen på middels temperatur i en stekepanne sammen med smør, 3 fedd hvitløk og friske urter.

Stek i ca. 5 min. på hver side. Du kan også ettersteke pølsen litt i ovnen.

Mot slutten av steketiden har du i rosiner.

3

Lag appelsinrømme

Bland sammen rømme, appelsinsaft, raspet appelsinskall, salt og pepper til en dressing.

Server denne til de varme grønnsakene og nystekt julepølse.