Medisterkaker med juletilbehør
30 Middels 4 pers.
Medisterkaker av kylling er supergodt! Den deilige julesmaken, krydderne og ikke minst saftigheten. Prøv denne retten med medisterkaker, ris og tilbehør som hører julen til.
1
Slik gjør du
Kok risen som angitt på pakken. Ha kanelstang, stjerneanis og nellik i ris-vannet. Når risen er ferdig kokt, har du i appelsinsaft og grovhakkede aprikoser.
2
Stek tilbehøret
Ha grønnkål, finhakket hvitløk og strimlet purre i en stekepanne, og stek det mykt med litt smør eller olje.
Legg det oppe i risen sammen med litt tranebær og frisk timian. Smak til med salt og pepper.
3
Stek medisterkakene
Stek medisterkakene på middels varme i en panne sammen med litt smør til de er gjennomvarme.
Tips! Hvis du ikke vil ha ris kan du fint bytte ut risen med couscous, bulgur eller byggryn.
Se flere oppskrifter
Helstekt kalkunfilet med sitrussalat og urter og tranebær smørkuler
120 Middels 4-5 pers.
Helstekt kalkunfilet med polentakrem, pannestekte pærer og urteolje
120 Middels 4-5 pers.
Kalkunfilet med potet- og sellerimos og karamellisert rosenkål
55 Lett 3-4 pers.
Hel kalkun med syrlig tilbehør og fløtesaus
170 min Middels 4-6 pers.