Medisterkaker med juletilbehør
30 Middels 4 pers.
![Medisterkaker med juletilbehør](https://www.prior.no/assets/images/PRIOR-Hvit-jul-medisterkaker-no028302.jpg)
Medisterkaker av kylling er supergodt! Den deilige julesmaken, krydderne og ikke minst saftigheten. Prøv denne retten med medisterkaker, ris og tilbehør som hører julen til.
1
Slik gjør du
Kok risen som angitt på pakken. Ha kanelstang, stjerneanis og nellik i ris-vannet. Når risen er ferdig kokt, har du i appelsinsaft og grovhakkede aprikoser.
2
Stek tilbehøret
Ha grønnkål, finhakket hvitløk og strimlet purre i en stekepanne, og stek det mykt med litt smør eller olje.
Legg det oppe i risen sammen med litt tranebær og frisk timian. Smak til med salt og pepper.
3
Stek medisterkakene
Stek medisterkakene på middels varme i en panne sammen med litt smør til de er gjennomvarme.
Tips! Hvis du ikke vil ha ris kan du fint bytte ut risen med couscous, bulgur eller byggryn.
Se flere oppskrifter
![Slik lager du kalkunfilet med rosenkål og potetmos](https://www.prior.no/assets/images/_mediumArticle/kalkun.rosenkål.bredde.jpg)
Kalkunfilet med potet- og sellerimos og karamellisert rosenkål
55 Lett 3-4 pers.
![Slik lager du helstekt marinert kalkunfilet](https://www.prior.no/assets/images/_mediumArticle/kalkun.sitrus.bredde.ny.jpg)
Helstekt kalkunfilet med sitrussalat og urter og tranebær smørkuler
120 Middels 4-5 pers.
![Slik lager du helstekt kalkunfilet](https://www.prior.no/assets/images/_mediumArticle/kalkun.pære.polenta.bredde.jpg)
Helstekt kalkunfilet med polentakrem, pannestekte pærer og urteolje
120 Middels 4-5 pers.
![Slik lager du hel kalkun til nyttår](https://www.prior.no/assets/images/_mediumArticle/kalkun.nyår.bredde_2023-10-26-082711_svbc.jpg)
Hel kalkun med syrlig tilbehør og fløtesaus
170 min Middels 4-6 pers.