Asiatisk kyllingsuppe
35 Middels 4 pers.
Suppe er et godt middagstips og metter lenge med kylling! Denne suppen er kremet og mye smak. Prøv denne asiatiske kyllingensuppen.
1
Slik gjør du
Del hver kyllingfilet i 3-4 store biter og hakk løk. Sett til side.
Finhakk den nederste delen av sitrongresset, hvitløk og skrelt ingefær og mos til en pasta, enten i en liten blender eller morter.
2
Stek gurkemeie, sitrongress, løk og kylling
Varm opp olje i en kjele eller dyp panne på middels varme. Fres hakket løk, sitrongress-pastaen og gurkemeie under omrøring i ca. 5 minutter. Tilsett kylling og rør godt. Stek videre i et par minutter.
3
Ha i resten og kok opp
Ha i buljong, limeblader og resten av sitrongresset delt i store biter. Kok opp og la det putre i 8-10 minutter eller til kyllingen er gjennomkokt.
Vil du gjøre det enda enklere kan du kjøpe ferdigstekt kylling, rive opp kjøttet og ha det i helt på slutten av koketiden.
4
Server
Ta ut kyllingkjøttet og avkjøl litt, slik at du kan rive det i biter med hendene. Ha kjøttet tilbake i kjelen sammen med limesaft og kokosmelk. Smak til med salt og ev. mer lime. Kok opp og server med et dryss av hakket vårløk og koriander.
Får du ikke tak i sitrongress og limeblader, kan du erstatte det med 1-2 ss grønn currypaste. Dette tilsetter du samtidig med kyllingen.
Server med vårløk og koriander. Vel bekomme, hilsen PRIOR.