Oppskrift

17. mai pavlova i rødt, hvitt og blått

17. mai Pavlova i rødt, hvitt og blått

Slik lager du den perfekte 17. mai pavlova dekorert med deilig topping i Norges nasjonalfarger! Pavlova er en søt og lett kake som er en skikkelig klassiker på Norges bursdag. Her kommer også et lite tips: Istedenfor å bruke kesam i denne oppskriften kan en yoghurt-is med vanilje også smake veldig godt! Eventuelt kan du også bruke vaniljekrem. Gratulerer med dagen Norge!

100 min Middels 8-10 porsjoner

1

Begynn med å lage marengsbunnen

Sett stekeovnen på 90°C. Sørg for at alt utstyret er helt rent, ellers blir ikke marengsen stiv.

Bruk en kjøkkenmaskin, pisk eggehvitene til de skummer godt. Ha i eddik mens du pisker pisk til du har en nesten stiv marengs.

Ha i sukker og Maizena gradvis mens maskinen går. Pisk til marengsen er stiv og skinnende. Ha marengsen på et bakepapir og form til en bunn i ønsket størrelse

Stek marengsen i ovnen i 90 minutter. Avkjøl på rist.

2

Topping

Skyll og rens jordbær. Del dem i to eller tre.

Ha marengsbunnen på et fat. Rør vaniljekesam myk og smidig med en skje. Fordel den utover bunnen.

Topp med bær og server med én gang.