Tilbehør: Rødkål hasselnøttsmør og ovnsbakte småpoteter
45 Middels 4 pers.
![Slik lager du rødkål med og ovnsbakte småpoteter til kalkun](https://www.prior.no/assets/images/Tilbehor-Rodkal-hasselnottsmor-og-ovnsbakte-smapoteter-no025712.jpg)
Deilig tilbehør til kalkunen og annen julemat!
1
Slik gjør du
Del opp potetene i mindre biter, eller behold dem hele dersom de er små. Legg dem i formen. Skrell løken og legg den hel i formen. Grovhakk hvitløk og tilsett. Ha over litt olje, salt og pepper. Stek i ovnen sammen med kalkunen i 30-40 min. Rør litt underveis så stekingen blir jevn.
2
Del opp kålen i skiver. Ha roten opp og skjær igjennom den – da henger skivene sammen. Stek kålen på begge sider i litt olje i en stekepanne. Den skal bli litt myk, men samtidig være litt sprø. Når kålen er ferdig stekt, holder du den varm i litt folie eller med et lokk over.
3
Tilsett smøret i samme stekepanne som kålen. La det smelte og begynne å boble litt, la det bli lett brunet. Pass på så det ikke brenner seg. Ha i soya og grovhakkede nøtter. Hell oppi en skål. Hakk persille og topp alt med dette.
4
Server
Server kjøttet med ovnsbakte poteter, løk og stekt rødkål. Topp kålen med deilig soya-nøttesmør-saus. Server med mye persille.
God jul 🎅🏻
Se flere oppskrifter
![Slik steker du hel kalkunfilet](https://www.prior.no/assets/images/oppskrifter/_mediumArticle/How-to-kalkun-no025698.jpg)
Hvordan lage saftig kalkunfilet?
![Slik lager du hel kalkun med syrlig stuffing, fløtesaus og cruncy poteter](https://www.prior.no/assets/images/_mediumArticle/Kalkun_jul_23_no035355_Foto_Josefin_Linder.jpg)
PRIOR JUL - BLI INSPIRERT
Inspirasjon
![Slik lager du helstekt marinert kalkunfilet](https://www.prior.no/assets/images/_mediumArticle/kalkun.sitrus.bredde.ny.jpg)
Helstekt kalkunfilet med sitrussalat og urter og tranebær smørkuler
120 Middels 4-5 pers.
![Slik lager du helstekt kalkunfilet](https://www.prior.no/assets/images/_mediumArticle/kalkun.pære.polenta.bredde.jpg)
Helstekt kalkunfilet med polentakrem, pannestekte pærer og urteolje
120 Middels 4-5 pers.
![Slik lager du kalkunfilet med rosenkål og potetmos](https://www.prior.no/assets/images/_mediumArticle/kalkun.rosenkål.bredde.jpg)
Kalkunfilet med potet- og sellerimos og karamellisert rosenkål
55 Lett 3-4 pers.
![Slik lager du kalkun og varm salat servert i Bao brød](https://www.prior.no/assets/images/_mediumArticle/Kalkun-og-varm-salat-servert-i-Bao-brod-no025723.jpg)
Kalkunrester med varm salat i bao-brød
25 Lett 4 pers.