Oppskrift

Tilbehør: Rødkål hasselnøttsmør og ovnsbakte småpoteter

Tilbehor Rodkal hasselnottsmor og ovnsbakte smapoteter no025712

45 min Middels 4 porsjoner

1

Slik gjør du

Del opp potetene i mindre biter, eller behold dem hele dersom de er små. Legg dem i formen. Skrell løken og legg den hel i formen. Grovhakk hvitløk og tilsett. Ha over litt olje, salt og pepper. Stek i ovnen sammen med kalkunen i 30-40 min. Rør litt underveis så stekingen blir jevn.

2

Del opp kålen i skiver. Ha roten opp og skjær igjennom den – da henger skivene sammen. Stek kålen på begge sider i litt olje i en stekepanne. Den skal bli litt myk, men samtidig være litt sprø. Når kålen er ferdig stekt, holder du den varm i litt folie eller med et lokk over.

3

Tilsett smøret i samme stekepanne som kålen. La det smelte og begynne å boble litt, la det bli lett brunet. Pass på så det ikke brenner seg. Ha i soya og grovhakkede nøtter. Hell oppi en skål. Hakk persille og topp alt med dette.

4

Server

Server kjøttet med ovnsbakte poteter, løk og stekt rødkål. Topp kålen med deilig soya-nøttesmør-saus. Server med mye persille.

God jul 🎅🏻