Oppskrift

Sjokolademousse med kokosbunn

Sjokolademousse med kokosbunn

Sjokolademousse med kokosbunn laget av Lise Finckenhagen! Kaken kan med fordel lages dagen før servering. Kokosbunn kan byttes ut med nøttebunn hvis ønskelig. Kaken kan gjerne pyntes med friske bær. I denne oppskriften anbefaler vi at du bruker 1 kakeform som er 20-22 cm i diameter. Kaken hviles 6 timer i kjøleskap eller står over natten.

90 min Middels 8 porsjoner

1

Begynn med å varme ovnen

Varm ovnen til 175 grader. Bruke to kakeformer, 20-22 cm i diameter. Kle formene med bakepapir i bunnen og smør sidene med litt nøytral olje.

Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Visp inn ett og ett egg. Visp godt mellom hvert egg du tilsetter. Stopp maskinene noen ganger underveis og skrap ned langs med kantene i bollen. Sikt sammen alt det tørre. Rør det tørre og melken vekselsvis inn i røren. Fordel røren i formene og stek bunnene midt i ovnen i cirka 35 minutter, sjekk gjerne med en kakepinne (det er bedre at kaken er litt myk i midten enn for mye stekt). Avkjøl kakene først i formene og så videre på rist.

2

Lag sjokoladeblanding

Finhakk sjokoladen til kremen og ha sjokoladen over i en bolle. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5-7 minutter. Varm fløten opp til kokepunktet. Klem vannet godt ut av gelatinen og løs den opp i den varme fløten. Hell fløten over sjokoladen og rør til all sjokolade har smeltet. Dekk til og la blandingen stå i kjøleskapet i minst 4-6 timer (gjerne natten over).

3

Pisk krem og topp kaken med pynt

Pisk sjokoladeblandingen til myk og tykk krem. Legg en sjokoladebunn på en passende tallerken eller serveringfat. Bre over halvparten av kremen. Legg på den andre bunnen, topp med resten av kremen og pene bær. Pynt med en blomst eller to hvis ønskelig.