Iskake med hvit sjokolade og solbær
90 Middels 8 pers.

Denne deilige iskake-oppskriften er laget av Lise Finckenhagen. Du trenger en rund kakeform, 20-22 cm i diameter i denne oppskriften. Kaken må stå i fryser ca. 4-6 timer etter den er ferdig.
1
Begynn med å varme ovnen
Varm ovnen til 120 grader. Kle formen med bakepapir i bunnen og på sidene.
2
Lag marengs
Visp eggehviten til myke topper ved middels hastighet. Bland kardemommen sammen med sukkeret og tilsett sukkeret litt etter litt. Øk hastigheten og visp til tykk og blank marengs.
Bre marengsen utover i formen og stek marengsen midt i ovnen i cirka 1 time. Avkjøl.
Vask kakeringen og kle den innvendig med «kakeplast» eller bakepapir. Sett den tilbake rundt marengsbunnen.
3
Lag krem
Skill eggene. Visp eggeplommene til eggedosis med halvparten av sukkeret og frøene fra vaniljestangen.
Visp yoghurt og fløte til myk krem. Pisk eggehvitene med resten av sukkeret til myk marengs.
Vend yoghurtkremen sammen med eggeplommene og vend til slutt inn marengs og hakket hvit sjokolade. Hell halvparten av isblandingen over i formen.
4
Fordel bær og sett i fryseren
Fordel halvparten av de rørte bærene litt her og der. Hell over resten av isblandingen og resten av de rørte bærene. Lag litt mønster ved å dra en kniv et par runder gjennom blandingen.
Sett kaken i fryseren og la den stå i 4-6 timer. Isen skal helst være litt myk i midten ved servering.
TIPS! Rørte solbær kan erstattes med andre rørte bær som blåbær, bringebær eller jordbær. Bruk gjerne fryste bær som du tiner og rører med sukker til sukkeret er oppløst. Sukkermengden kan du justerer selv etter hvor søtt du liker det, og hvor søte eller syrlige bærene er i utgangspunktet.