Oppskrift

Pølse og potetgrateng

Pølse og potetgrateng

40 min Middels

1

Slik gjør du

Vask og skrell poteter og del i tynne skiver. Kok opp fløte og melk og ha potetene i. Kok til potetene de så vidt er møre. Krydre med salt og pepper.

2

Sett ovnen på 225 °C. Finhakk løk og hvitløk. Del bønner i to, paprika i biter og kjøttpølse i skiver.

3

Fres løk og hvitløk i en varm panne med litt olje til myk. Tilsett paprika og pølseskiver og stek et par minutter til. Vend inn bønner og bland med potet- og fløteblandingen. Ha alt over i en ildfast form og dryss revet ost på toppen.

4

Stek i ovnen i ca. 20 minutter eller til osten er smeltet og gyllen. Server med et dryss friske urter.

Produkter i denne oppskriften

Ingredienser

Du trenger
Kjøttpølser 600 g
Poteter 500 g
Fløte 2 dl
Melk 2 dl
Salt & Pepper
Løk 1 stk
Hvitløksfedd 1 stk
Bønner (hvite, brune og kidney) 150 g
Paprika 1 stk
Nøytral olje 2 ss
Persille 1 stk

Allergener

  • Melkeprotein inkl laktose
  • Paprika