Oppskrift

Lime- og hvitløksbakt kalkun med tabbouleh, nanbrød og dipp

Lime- og hvitløksbakt kalkun med tabbouleh, nanbrød og dipp

90 - 120 min Middels 4 - 6 porsjoner

1

Begynn med å tine kalkunen

Tin kalkunen i minst to døgn i kjøleskapet. Fjern posen med innmat hvis den ligger inne i fuglen.

2

Når kalkunen er tint

Tørk kalkunen med papir inn- og utvendig. Legg kalkunen forsiktig i en langpanne eller på stekebrett.

Bland sammen limesaft, limeskall, smør og revet hvitløk. Fordel smør blandingen under skinnet på kalkunen, ev lag små lommer og fyll de. Stek fuglen i ovnen på 160 °C i 30 min per kilo.

3

Tabbouleh

Kok bulguren etter anvisning på pakken. La den kjøles ned og ha i en stor bolle. Finhakk persille og løk og ha det oppi. Del agurken på langs og ta vekk frøene med en skje. Skjær opp i små terninger. Del tomater på midten. Åpne forsiktig granateplet og ta ut frøene. Tips: gjør det over vasken. Ha alt i bollen sammen med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.

4

Nanbrød

Bland sammen gjæren med vann og sukker, la det stå i ca 10 min. Ha i salt og mel og rør sammen. Deretter har du i smeltet smør og egg.

Kna deigen ca 10 min, eller bruk en kjøkken maskin. La deigen heve i ca 30 min.

Del opp deigen i 5-8 brød og kjevle det ut til tynne brød. Stek i stekepanne litt olje på høy varme ca 3 min på hver side.

5

Dipp med yoghurt agurk og mynte

Rasp agurken grovt ag la den rinne av sig i ett durkslag med litt salt. Bland sammen yoghurt, agurk og finhakket mynte. Smak til med pepper og sitronsaft. Ha over litt olivenolje på toppen.