Lårstek av kalkun med fløtesaus
60 min. Middels 4-6 pers.

Ønsker du en saftig kalkunrett til helgekosen? Prøv lårstek av kalkun med fløtesaus, ovnsbakte små rødløk, pærer i båter, hvitløk og potetmos.
1
Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader. Stek lårsteken midt i ovnen til den får en kjernetemperatur på 70 grader.
La den hvile på benken til temperaturen har steget til 75 grader.
Skrell og kok poteter mens kjøttet er i ovnen.
2
Slik lager du ovnsbakte små rødløk:
Del opp rødløk fra toppen av, og nesten ned til rota. Legg dem i en ildfast form og ha over litt olje og salt.
Stek i ovnen sammen med kjøttet til løken er myk. Når potetene er møre, har du i smør, fløte og krydder. Lag en god mos.
3
Slik lager du fløtesaus:
Lag fløtesaus eller kjøp en ferdig på butikken.
Tilsett litt ekstra dijonsennep som en god vri.
Del opp pærene i båter og stek dem i litt smør i en panne sammen med en kvist rosmarin.
Vel bekomme hilsen Prior!