Lårstek av kalkun med fløtesaus

60 min. Middels 4-6 pers.

Kalkunlarstek med potetmos og flotesaus som tilbehor v2 16 9 no028611

Ønsker du en saftig kalkunrett til helgekosen? Prøv lårstek av kalkun med fløtesaus, ovnsbakte små rødløk, pærer i båter, hvitløk og potetmos.

1

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader. Stek lårsteken midt i ovnen til den får en kjernetemperatur på 70 grader.

La den hvile på benken til temperaturen har steget til 75 grader.

Skrell og kok poteter mens kjøttet er i ovnen.

2

Slik lager du ovnsbakte små rødløk:

Del opp rødløk fra toppen av, og nesten ned til rota. Legg dem i en ildfast form og ha over litt olje og salt.

Stek i ovnen sammen med kjøttet til løken er myk. Når potetene er møre, har du i smør, fløte og krydder. Lag en god mos.

3

Slik lager du fløtesaus:

Lag fløtesaus eller kjøp en ferdig på butikken.

Tilsett litt ekstra dijonsennep som en god vri.

Del opp pærene i båter og stek dem i litt smør i en panne sammen med en kvist rosmarin.

Vel bekomme hilsen Prior!