Lårstek av kalkun med fløtesaus

60 min. Middels 4-6 pers.

Kalkunlarstek med potetmos og flotesaus som tilbehor

Ønsker du en saftig kalkunrett til helgekosen? Prøv lårstek av kalkun med fløtesaus, ovnsbakte små rødløk, pærer i båter, hvitløk og potetmos.

1

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader. Stek lårsteken midt i ovnen til den får en kjernetemperatur på 70 grader.

La den hvile på benken til temperaturen har steget til 75 grader.

Skrell og kok poteter mens kjøttet er i ovnen.

2

Slik lager du ovnsbakte små rødløk:

Del opp rødløk fra toppen av, og nesten ned til rota. Legg dem i en ildfast form og ha over litt olje og salt.

Stek i ovnen sammen med kjøttet til løken er myk. Når potetene er møre, har du i smør, fløte og krydder. Lag en god mos.

3

Slik lager du fløtesaus:

Bruk en visp og rør inn melet. Brun jevningen over middels varme under stadig omrøring, jevningen skal bli gyllenbrun (men pass på så den ikke blir brent).

Spe med varm kraft, litt etter litt, mens du hele tiden visper energisk for å unngå klumper. La sausen småputre/småkoke i cirka 15minutter. Rør med jevne mellomrom og tilsett fløten mot slutten av koketiden.

Smak sausen til med salt og kvernet pepper og tilsett litt ekstra dijonsennep som en god vri.

4

Servering

Del opp pærene i båter og stek dem i litt smør i en panne sammen med en kvist rosmarin.

Server lårstek med tilbehør.

Vel bekomme hilsen PRIOR!