Helstekt kalkunfilet med rødkål og ovnsbakte småpoteter

45 Middels 4 - 5 pers.

Slik lager du kalkun med rødkål hasselnøttsmør og ovnsbakte småpoteter

Rødkål er fast inventar på juletalerken for mange. Denne retten med soyasaus, hasselnøttsmør, persille og ovnsbakte småpoteter faller garantert i smak.

1

Slik gjør du

Stek kalkunen som angitt på pakningen.

2

Tilbehør

Del opp potetene i mindre biter, eller behold dem hele dersom de er små. Legg dem i formen. Skrell løken og legg den hel i formen. Grovhakk hvitløk og tilsett. Ha over litt olje, salt og pepper. Stek i ovnen sammen med kalkunen i 30-40 min. Rør litt underveis så stekingen blir jevn.

3

Del opp kålen i skiver. Ha roten opp og skjær igjennom den – da henger skivene sammen. Stek kålen på begge sider i litt olje i en stekepanne. Den skal bli litt myk, men samtidig være litt sprø. Når kålen er ferdig stekt, holder du den varm i litt folie eller med et lokk over.

4

Tilsett smøret i samme stekepanne som kålen. La det smelte og begynne å boble litt, la det bli lett brunet. Pass på så det ikke brenner seg. Ha i soya og grovhakkede nøtter. Hell oppi en skål. Hakk persille og topp alt med dette.

5

Skjær opp og server

Når kalkunen er ferdig stekt og har hvilt i 10 min, skjærer du den i skiver. Den skal ha en indre temperatur på ca. 68 grader. Temperaturen vil stige litt mens den hviler.

Server kjøttet med ovnsbakte poteter, løk og stekt rødkål. Topp kålen med deilig soya-nøttesmør-saus. Server med mye persille.

God jul 🎅🏻