Hønsefrikassé

260 Lett 4 pers.

Hva med å lage hønsefrikassé med PRIOR Gullhøns? smaker godt med rotgrønnsaker og poteter. Vel bekomme hilsen PRIOR!

1

Slik gjør du

Ta av plasten og legg den frosne høna rett ned i en kjele med kokende, lettsaltet vann (1 ts salt pr liter vann). Dersom høna er tint på forhånd kan du dele den i to.

For å få god smak på kraften, bør du la en oppkuttet gulrot, et stykke oppdelt purre og noen biter av persille eller sellerirot koke med. Ekstra godt blir det dersom du også tar med løk, noen hele pepperkorn og et laurbærblad.

2

Kok opp og rens høna

La det småkoke (trekke) i ca 4 timer til kjøttet løsner fra bena. Ta opp høna, avkjøl den og sil hønsekraften. Rens høna for skinn og ben.

3

Del kjøttstykker og grønnsaker og kok

Del ferdig kokt hønsekjøtt i passe serveringsstykker. Skyll og rens grønnsakene og skjær dem i ca. 1 cm tykke biter. Kok dem i 10 minutter.

Smelt smør i en kjele, rør inn mel og spe med hønsekraften i flere omganger. Rør ut til en klumpfri saus mellom hver gang. Tilsett kremfløte og la sausen koke i 5 minutter. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.

4

Dander på tallerken

Legg kjøtt og grønnsaker på et varmt serveringsfat og hell sausen over. Dryss på hakket persille og server hønsefrikasséen straks med nykokte poteter.