Helstekt kalkunfilet med julekrydder mandel og appelsin
120 Vanskelig 4 pers.

1
Slik gjør du
Bland sammen malte mandler, krydder, appelsinsaft, honning og olje i en bolle til en pesto-lignende røre. Ev. spe med mer olje. Den skal være litt tykk og ikke flytende. Ha i litt salt og pepper. Skjær en lomme i siden på kalkunfileten. Pass på så du ikke skjærer helt igjennom. Legg fyllet i lommen.
Du kan eventuelt knyte litt hyssing rundt om du ønsker. Det som renner ut er godt som ekstra saus!
2
Stek i ovnen på 175 grader til kjøttet har fått en indre temperatur på 68 grader. La kjøttet hvile 10 min før servering.
3
Appelsinsalat
Skrell appelsin og klementiner og del dem opp i skiver. Kok quinoa – se beskrivelse på pakken. Bland sammen quinoa, salatmiks og appelsin til en salat. Rist hakkede mandler i en tørr panne. Ha dem over salaten og topp med frisk mynte, spirer eller ekstra salat.
4
Dipp / Dressing
Bland sammen yoghurt, safran og lime. Pass på så du ikke har i for mye safran, litt er nok! Når kalkunen har hvilt i 10 min, skjærer du den opp i skiver og serverer til salaten. Topp med dressing.