Helstekt kalkunfilet fylt med bygotto og grønn salat
60 Middels 4 - 6 pers.
Sammen med en helstekt kalkunfilet fylt med urter og hvitløk er dette tilbehøret som passer perfekt til et festmåltid.
TIPS! Hvor mye kalkunfilet trenger jeg per porsjon/person? Vi gir deg svaret: Beregn ca 200g pr. porsjon/person.
1
Slik gjør du
Skjær en lomme i siden på kalkunfileten. Pass på så du ikke skjærer helt igjennom.
Ha limeskall, saft fra 1 lime, finhakket persille, timian, smør og raspet hvitløk i en bolle. Smak til med salt og pepper.
Fyll kalkunen med blandingen. Hvis du ønsker det, kan du surre en hyssing rundt. Legg kjøttet i en ildfast form og stek i ovnen på 175 grader, til den har en indre temperatur på 68 grader. La den hvile i minst 10 min på kjøkkenbenken før du skjærer den opp.
Mens kalkunen stekes, lager du tilbehøret.
TIPS! Bruk alltid steketermometer til helstekt kalkunfilet. Stikk termometeret i den tykkeste delen av stykket på kalkunfileten. Husk at temperaturen stiger et par grader mens kalkunen hviler, så du kan fint ta den ut et par grader før 66 grader.
2
Finhakk sjalottløk og hvitløk. Surr det mykt i litt olivenolje i en kasserolle. Ha i byggrynene og eplejuice. La juicen koke inn og spe litt etter litt med kraften mens du rører. Når det er mykt, har du i parmesan.
I denne oppskriften kan du fint bytte ut 1 dl eplejuice med 1 dl hvitvin hvis du vil.
3
Mos erter grovt i en bolle. Ta av 1 dl kraft og ha i en annen bolle. Ha i spinat og kjør det glatt med stavmikser. Tilsett finhakket mynte og sitronsaft. Bland nå i erter og spinat-væsken i byggrynsrisottoen. Ha i smør og topp med litt parmesan og persille eller mynte. Du kan fint bruke kraften fra kalkunen hvis du vil.
Vel bekomme! Hilsen PRIOR