Helstekt fylt kalkunfilet med bygotto og grønn salat

60 min Middels 4 - 6 pers.

Helstekt fylt kalkunfilet med bygotto og gronn salat no025716

I denne oppskriften kan du fint bytte ut 1 dl eplejuice med 1 dl hvitvin hvis du vil.

1

Skjær en lomme i siden på kalkunfileten. Pass på så du ikke skjærer helt igjennom.

Ha limeskall, saft fra 1 lime, finhakket persille, timian, smør og raspet hvitløk i en bolle. Smak til med salt og pepper.

Fyll kalkunen med blandingen. Hvis du ønsker det, kan du surre en hyssing rundt. Legg kjøttet i en ildfast form og stek i ovnen på 175 grader, til den har en indre temperatur på 68 grader. La den hvile i minst 10 min på kjøkkenbenken før du skjærer den opp.

Mens kalkunen stekes, lager du tilbehøret.

2

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Surr det mykt i litt olivenolje i en kasserolle. Ha i byggrynene og hvitvinen. La vinen koke inn og spe litt etter litt med kraften mens du rører. Når det er mykt, har du i parmesan.

3

Mos erter grovt i en bolle. Ta av 1 dl kraft og ha i en annen bolle. Ha i spinat og kjør det glatt med stavmikser. Tilsett finhakket mynte og sitronsaft. Bland nå i erter og spinat-væsken i byggrynsrisottoen. Ha i smør og topp med litt parmesan og persille eller mynte. Du kan fint bruke kraften fra kalkunen hvis du vil.

Vel bekomme!