Oppskrift
Helstekt fylt kalkunfilet med bygotto og grønn salat

60 min Middels 4 - 6 porsjoner
1
Skjær en lomme i siden på kalkunfileten. Pass på så du ikke skjærer helt igjennom.
Ha i limeskall, saft fra 1 lime, finhakket persille, timian, smør og raspet hvitløk i en bolle. Smak til med salt og pepper. Fyll kalkunen med dette. Hvis du ønsker det, kan du surre en hyssing rundt. Legg kjøttet i en ildfast form og stek i ovnen på 175 grader, til den har en indre temperatur på 68 grader. La den hvile i minst 10 min på kjøkkenbenken før du skjærer den opp.
Mens kalkunen stekes, lager du tilbehøret.
2
Finhakk sjalottløk og hvitløk. Surr det mykt i litt olivenolje i en kasserolle. Ha i byggrynene og hvitvinen. La vinen koke inn og spe litt etter litt med kraften mens du rører. Når det er mykt, har du i parmesan.
3
Mos erter grovt i en bolle. Ta av 1 dl kraft og ha i en annen bolle. Ha i spinat og kjør det glatt med stavmikser. Tilsett finhakket mynte og sitronsaft. Bland nå i erter og spinat-væsken i byggrynsrisottoen. Ha i smør og topp med litt parmesan og persille eller mynte. Du kan fint bruke kraften fra kalkunen hvis du vil.
Vel bekomme!
Se flere oppskrifter

Kalkun med rødkål og ovnsbakte småpoteter
Oppskrift
45 min Middels 4 - 5 porsjoner

Tilbehør: Bygotto og grønn salat
Oppskrift
40 min Middels 4 porsjoner

Tilbehør: Varm asiatisk salat med bao-brød
Oppskrift
15 min Lett 4 porsjoner

Kalkunrester med vintersalat og surdeigsbrød
Oppskrift
25 min Lett 4 porsjoner