Oppskrift m/ tips

Flatbird med potetform og sommersalat

Flattbird med potetform og sommersalat

Sommerlig og digg grillmat med Prior flatbird og masse sommerlig tilbehør. Denne oppskriften er laget av Lise Finckenhagen. Nam!

60 min Middels 4 porsjoner

1

Begynn med kyllingen

Pensle kyllingen med olje og krydre med paprika, salt og pepper. Grill på indirekte varme til kjernetemperaturen er 63 grader midt i brystet.

La kyllingen hvile 10-15 min (gjerne i folie) før du deler den i stykker.

2

Lag krutonger sommersalat

Bland urter, salt, pepper og olje. Pensle brødterningene med blandingen. Spre utover et bakebrett og stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 10 min til krutongene er sprø og gylne.

Legg salatblader på et fat. Skrell gulrøtter og bruk grønnsaksskrelleren til å lage remser.

Skjær agurken i halvmåneskiver. Legg agurk og gulrot på salatbladene. Pynt med bringebær.

Bruk pestodressing til eller server med god olivenolje.

3

Potet- og søtpotetform

Skrell potet og søtpotet. Skjær i tynne skiver. Finn frem en ildfast form. Legg skiver av potet og søtpotet annenhver i formen.

Bland sammen olje, kyllingfond, salt, pepper og presset hvitløk. Hell over potetformen. Dekk til med folie.

Sett midt i ovnen på 200 grader i ca. 30 min. Ta av folien og skru opp til 220 grader og stek i ca. 10 min til potetene er møre og gylne. Pynt med basilikum.