Flatbird med potetform og sommersalat

60 min Middels 4 pers.

Flattbird med potetform og sommersalat

Sommerlig og digg grillmat med Prior flatbird og masse sommerlig tilbehør. Denne oppskriften er laget av Lise Finckenhagen. Nam!

1

Begynn med kyllingen

Pensle kyllingen med olje og krydre med paprika, salt og pepper. Grill på indirekte varme til kjernetemperaturen er 63 grader midt i brystet.

La kyllingen hvile 10-15 min (gjerne i folie) før du deler den i stykker.

2

Lag krutonger sommersalat

Bland urter, salt, pepper og olje. Pensle brødterningene med blandingen. Spre utover et bakebrett og stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 10 min til krutongene er sprø og gylne.

Legg salatblader på et fat. Skrell gulrøtter og bruk grønnsaksskrelleren til å lage remser.

Skjær agurken i halvmåneskiver. Legg agurk og gulrot på salatbladene. Pynt med bringebær.

Bruk pestodressing til eller server med god olivenolje.

3

Potet- og søtpotetform

Skrell potet og søtpotet. Skjær i tynne skiver. Finn frem en ildfast form. Legg skiver av potet og søtpotet annenhver i formen.

Bland sammen olje, kyllingfond, salt, pepper og presset hvitløk. Hell over potetformen. Dekk til med folie.

Sett midt i ovnen på 200 grader i ca. 30 min. Ta av folien og skru opp til 220 grader og stek i ca. 10 min til potetene er møre og gylne. Pynt med basilikum.