Til tross for hard konkurranse stakk Nortura av med seieren for arbeidet med plastemballasje på PRIOR og Gildes produkter. Juryens begrunnelse er som følger: «Nortura har jobbet med en imponerende mengde tiltak for å redusere plast, øke bruken av resirkulert plast og designe emballasjen for gjenvinning. De har også valgt monomaterialer og redusert vekt.»

Monoplast betyr at emballasjen kun består av én type plast og er designet for gjenvinning, og dermed kan bli til nye produkter. Vi har allerede i 2022 redusert plastmengden med ca. 20 tonn i forhold til den tidligere laminatposen og fortsetter arbeidet videre i 2023.

Vi i PRIOR er stolte og takknemlige for prisen og motiverer oss til å jobbe enda hardere for å nå det ambisiøse målet om at all vår emballasje skal være designet for gjenvinning innen 2030!

Prisen ble delt ut på under årets Holdbarhetsmesse på Lillestrøm.

Hva er egentlig monoplast?

Vi i PRIOR jobber med å finne mer miljøvennlige emballasjeløsninger som reduserer klimabelastningen. Monoplast betyr at posen kun består av én type plast, som gjør at emballasjen kan gjenvinnes og bli til nye produkter.