Sitronpai med marengs

80 Middels 4 pers.

Slik lager du sitronpai med kjeksbunn og marengs med denne oppskriften.

1

Slik gjør du

Mål opp smør og mel i en bolle. Tilsett resten av ingrediensene. Elt deigen sammen raskt til en ball. Klem forsiktig ut på et melet bakebord og rull den ut ca 0,5 cm tykk. Trykk deigen lett i formen og knip av overflødig deig rundt kanten på toppen. Plassér formen på et brett og dekk med plastfolie. Sett i kjøleskapet ca 30 minutter.

2

Visp egg og sukker sammen i en bolle. Tilsett sitronsaft og bland sammen. Varm det hele forsiktig opp over et vannbad og rør rundt med en visp hele tiden. Når blandingen begynner å tykne, ta den vekk fra platen og tilsett smør i terninger. Rør godt. Fyll formen med lemoncurd og stek i ovnen på 180 °C 15 minutter (eller forstek skallet og ha i lemoncurden etterpå.)

3

Pisk eggehviter stive. Tilsett 1 ts sitronsaft og 1 dl av sukkeret under pisking. Resterende 2,5 dl sukker og vann har du i en kasserolle og koker til sukkerlake. Hell den varme sukkerlaken inn i marengsmassen i en stråle under pisking.


Pisk til marengsen er kald og får en tykk, luftig konsistens. Ha marengsrøren i en kakesprøyte eller brødpose med hull og sprøyt marengs på toppen av kaken, eller legg den på med en slikkepott og form fine bevegelser.

4

Stekes midt i ovnen ved 150 °C i ca 20 minutter – eller du griller den lett under grillen eller med en créme brûlée-brenner.

Eggsporing

Spor ditt PRIOR-egg

Visste du at hvert enkelt PRIOR-egg kan spores? Med denne sporingsfunksjonen kan du finne ut hvilken bonde som har ansvar for hønene som har lagt nettopp ditt egg. Skriv inn koden du finner på egget (8 siffer) for å finne produsenten av dette egget.

Dette egget er produsert hos:

${result.title}
som holder til i ${result.county}.
Her er det ${result.numberOfHens} 🐓, som produserer ${result.eggsPrDay} 🥚 hver dag.

Du kan se mer her
${result.message}
Loading spinner Loading spinner